Boek 'Mindfulness in het veld van aandacht'

 • Auteur:
  Jolien Posthumus
 • Uitgeverij:
  Uitgeverij Blooming
 • Kosten boek:
  18,50 euro
 • Pagina`s:
  143 pagina`s
 • Afmeting:
  15,5 x 15,5 x 1,5 cm
 • ISBN:
  978 90 8299 895 5

Het boek ‘Mindfulness in het veld van aandacht’ biedt ondersteuning voor iedereen die mindfulness onderdeel wil maken van het dagelijks leven.

Net als tijdens een mindfulness training kun je soms vriendelijke discipline, een dosis moed of een bemoedigend steuntje in de rug nodig hebben om de beoefening weer op te pakken.

Uitgeverij Blooming“Mindfulness in het veld van aandacht, geschreven door mindfulness trainer Jolien Posthumus, ís dat steuntje in de rug voor iedereen die een mindfulness training volgt of volgde, of op een andere wijze in aanraking is gekomen met mindfulness.”

Mindfulness in het veld van aandacht is een bundel voor (oud-)deelnemers van de training, verdiepings- en stiltedagen, mensen die op een andere wijze in aanraking zijn gekomen met mindfulness of hier simpelweg nieuwsgierig naar zijn. De teksten in de bundel zijn van Jolien zelf, van collega mindfulness trainers, westerse en boeddhistische leraren, zijn paragrafen van songteksten en kunstenaars. Deze teksten zijn ingedeeld volgens de negen houdingskwaliteiten die we kennen van de mindfulness training.

Een bundel om erbij te pakken als je beoefening dreigt weg te zinken.
Een bundel die je gemakkelijk meeneemt in je tas.
Een bundel die op je nachtkastje ligt.
Een bundel van aandacht voor een pas op de plaats.
Een bundel ter herinnering dat je elk moment opnieuw kunt starten met mindfulness

Publicatie 13 april 2020 | Te bestellen in de webshop.

Auteur Jolien Posthumus

Mindfulnesstrainer (MBSR, iMBCT) & Producent

Jolien Posthumus (1984) is werkzaam als mindfulnesstrainer MBSR, MBCT en iMBCT en producent bij haar bedrijf Bundelt. Deze activiteiten hebben gemeen dat ze vallen of staan met oprechte aandacht. Ruim 18 jaar geleden is Jolien zich gaan verdiepen in bewustwording, mindfulness, psychologie en ons brein en is ze gerichte bijscholing gaan volgen op die gebieden. Tegenwoordig geeft ze achtweekse trainingen (groepen, individueel en in organisaties) en begeleidt ze retraites en clinics. Ze verdiept haar eigen meditatiebeoefening door het volgen van retraites, trainingen en het lezen van vakliteratuur. Een heldere, warme en praktische aanpak kenmerkt haar manier van werken zowel in projecten als tijdens trainingen. Bundelt werkt op locatie en houdt tevens praktijk in het Poortgebouw van Elswout, Haarlem

Recensie van Henriette Dierckxsens, mindfulnesstrainer Blijst .nl

“Deze bundel is met zoveel aandacht en liefde samengesteld. Dat voel je als je leest. Zoals Jon Kabat-Zinn ook zegt het afronden van de training is de rest van je leven. Het is heel mooi om dit boek dan te gebruiken om de beoefening te ondersteunen. Jolien geeft daar op deze manier daar mooie invulling aan. En zelfs als je nog helemaal geen training hebt gevolgd, is dit boekje het meer dan waard om te lezen”

Recensie van Louise Lieffering, oud-deelnemer mindfulnesstraining en yogadocent

“Mindfulness in het veld van aandacht – een bundel die je in het moment slingert door inspirerende woorden. Bij het lezen van deze bundel wil ik direct de mat opspringen, mijn ogen dicht doen en voelen. Van de doe-modus terug naar de zijn-modus. Jolien weet mij dan ook te raken met deze bundel en haar woorden galmen weer door mijn lichaam”

Recensie van Sylvia Ebbens-Wenting, mindfulnesstrainer Syl & Mind.nl

“Vanaf het eerste moment dat ik Jolien ontmoette viel mij op dat zij sprak met aandacht, zelfs antwoord gaf met aandacht. Dit is een mooie kwaliteit die nu ook geschreven beschikbaar is. Dat haar antwoorden, gedachten & Mindfulness visie gebundeld zijn, vind ik supermooi ”

Skip to content