Every story is different, but they are the same too

unknown

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus over mindfulness & maatschappelijke engagement

“Mindfulness is meer dan trainen om gedachten als voorbijgaande sensaties te zien en ze los te laten. Een trainer kan met deelnemers praten over die gewaarwordingen en ze koppelen aan de (repressieve) systemen die de oorzaak zijn van hun ervaringen. Op deze manier kan mindfulness mensen helpen inzien dat ervaringen niet altijd de schuld zijn van de monkey mind. Dat emoties soms ook logischerwijs voortkomen uit het deel uitmaken van systemen van ongelijkwaardigheid. Ik vind dit een waardevol perspectief, vooral als we mindfulness relevant willen maken voor velen, voor de gehele samenleving en niet alleen voor het individu.”

Lees hier het hele artikel

Gesprek met zzp’ers: “Volg je hart en blijf helder” (mei 2020)

Eventmanager Jolien Posthumus: “... ik werk graag met wat er is en zoek naar de randen van mogelijkheden. Wel is er in de Haarlemse museale sector minder mogelijk als het om grote producties gaat. Terwijl mijn creatieve brein werkelijk op hol slaat als ik door het Teylers Museum en Frans Hals Museum loop. Ik kijken uit naar de heropening van het Dolhuys Museum en hoop daar zeker in de toekomst iets voor te mogen produceren.”

Lees hier het hele artikel

Een mindful visie in tijden van Corona (maart 2020)

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus: “De golf waar we ons momenteel op bewegen is zo hoog is dat we niet alleen als mens proberen te surfen maar de gehele planeet begeeft zich in een woeste storm. We zitten niet alleen zelf in zwaar vaarwater zitten maar ook onze geliefden, onze naasten, onze medemens wereldwijd. Om straks allen zo veilig mogelijk aan land te komen, dienen we de golf nu zo goed mogelijk te besurfen.``

Lees hier het hele artikel

Feesteditie Margriet: Ook zo`n Zen in kerst? ( december 2019)

“Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus herkent de verwachtingen die we met z’n allen hebben, al geeft zij meteen aan dat het een valse belofte zou zijn om te zeggen dat met mindfulness je Kerst absoluut zaligmakend wordt. “We hebben een ideaal plaatje in ons hoofd; rust, een pak sneeuw, fijne gesprekken met de familie, een mooi versierd huis. Maar dan heeft de familieruzie en valt de boom uit. Tja wat doe je dan?”

Lees hier het hele artikel

Hippie favorieten & tips #11

De Mindful Retraite Dag | Jolien Posthumus van Bundelt in het Nationaal Park Kennemerduinen is verkozen tot een van de Hippie favorieten & tips #11 van Moderne Hippies En wat een prachtige mention is het geworden!

Lees hier het hele artikel van Moderne Hippies

Bewust Haarlem No Spang! | Jolien Posthumus

Geen stress, relax! Haerlems Bodem gaat in de serie No Spang op zoek naar sublieme antistress tips en verrassende plekken om te relaxen in Haarlem. We bevragen hiervoor ondernemers uit Netwerk Bewust Haarlem! Deze keer had ik het genoegen geïnterviewd te worden.

Lees hier het hele artikel van Haerlems Bodem

MIndfulness | European Meetings en Events Conference (EMEC19)

Dit is Mindfulness en Events gebundeld! European Meetings en Events Conference (EMEC19)

Lees hier het hele artikel van Emec19