Every story is different, but they are the same too

unknown

Bundelt in de media

Mindful Art Healing. Mindful kijken naar kunst met Jolien Posthumus

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus laat bezoekers uit de dagelijkse drukte stappen om met aandacht bij kunst te aanwezig te zijn. Mindful kijken naar kunst heeft een positief effect op lichaam en geest en levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven.

Lees hier het hele artikel

Mindful Fundament: nieuw platform voor mindfulness

“Mindfulness stevig verankeren in de maatschappij en vindbaar maken voor iedereen.” Met dat doel lanceerden Jolien Posthumus en Sylvia Ebbens-Wenting deze week het platform Mindful Fundament. De website biedt een infrastructuur voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief mindfulness based aanbod.

Lees hier het hele artikel

Bodhi vroeg Jolien naar haar boekentip boeddhisme

Ben jij op zoek naar inspirerende boeken over of verwant aan boeddhisme, die je niet in de top tien van de boekhandel terugvindt? Dan is dit lijstje met tips van boeddhistische experts iets voor jou.

Lees hier het hele artikel

Interview NieuwWij met Reinhilde Pulinx en Jolien Posthumus

Mindfulness en racisme. Een vergezochte combinatie? Integendeel, stellen Reinhilde Pulinx en Jolien Posthumus. Zij organiseren in het voorjaar van 2021 retraites die in het teken staan van deze op het eerste gezicht verrassende combinatie. Welk doel zij daarbij voor ogen hebben? “Met mindfulness willen we mensen helpen niet weg te gaan van het ongemak dat ervaren wordt wanneer het over racisme gaat.”

Lees hier het hele artikel

Verslag lezing Woke & Wel op de Reinwardt Academie

Als antwoord laat Jolien een snowglobe zien, die ze schudt. “Dit is wat er in ons lijf gebeurt, de hele dag door. De sneeuwvlokjes zijn gedachten, hormonen en andere dingen. Het plaatje wordt pas helder als alle vlokjes naar de bodem zijn gezakt, maar vaak reageren we juist op een discussie als alle vlokken nog ronddwarrelen.

Lees hier het hele artikel

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus over mindfulness & maatschappelijke engagement

“Mindfulness is meer dan trainen om gedachten als voorbijgaande sensaties te zien en ze los te laten. Een trainer kan met deelnemers praten over die gewaarwordingen en ze koppelen aan de (repressieve) systemen die de oorzaak zijn van hun ervaringen. Duiden dat emoties soms ook logischerwijs voortkomen uit het deel uitmaken van systemen van ongelijkwaardigheid. Ik vind dit een waardevol perspectief, vooral als we mindfulness relevant willen maken voor velen, voor de gehele samenleving en niet alleen voor het individu.”

Lees hier het hele artikel

Gesprek met zzp’ers: “Volg je hart en blijf helder” (mei 2020)

Eventmanager Jolien Posthumus: “... ik werk graag met wat er is en zoek naar de randen van mogelijkheden. Wel is er in de Haarlemse museale sector minder mogelijk als het om grote producties gaat. Terwijl mijn creatieve brein werkelijk op hol slaat als ik door het Teylers Museum en Frans Hals Museum loop. Ik kijken uit naar de heropening van het Dolhuys Museum en hoop daar zeker in de toekomst iets voor te mogen produceren.”

Lees hier het hele artikel

Een mindful visie in tijden van Corona (maart 2020)

Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus: “De golf waar we ons momenteel op bewegen is zo hoog is dat we niet alleen als mens proberen te surfen maar de gehele planeet begeeft zich in een woeste storm. We zitten niet alleen zelf in zwaar vaarwater zitten maar ook onze geliefden, onze naasten, onze medemens wereldwijd. Om straks allen zo veilig mogelijk aan land te komen, dienen we de golf nu zo goed mogelijk te besurfen.``

Lees hier het hele artikel

Feesteditie Margriet: Ook zo`n Zen in kerst? ( december 2019)

“Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus herkent de verwachtingen die we met z’n allen hebben, al geeft zij meteen aan dat het een valse belofte zou zijn om te zeggen dat met mindfulness je Kerst absoluut zaligmakend wordt. “We hebben een ideaal plaatje in ons hoofd; rust, een pak sneeuw, fijne gesprekken met de familie, een mooi versierd huis. Maar dan heeft de familieruzie en valt de boom uit. Tja wat doe je dan?”

Lees hier het hele artikel

Hippie favorieten & tips #11

De Mindful Retraite Dag | Jolien Posthumus van Bundelt in het Nationaal Park Kennemerduinen is verkozen tot een van de Hippie favorieten & tips #11 van Moderne Hippies En wat een prachtige mention is het geworden!

Lees hier het hele artikel van Moderne Hippies

MIndfulness | European Meetings en Events Conference (EMEC19)

Dit is Mindfulness en Events gebundeld! European Meetings en Events Conference (EMEC19)

Lees hier het hele artikel van Emec19

Bewust Haarlem No Spang! | Jolien Posthumus

Geen stress, relax! Haerlems Bodem gaat in de serie No Spang op zoek naar sublieme antistress tips en verrassende plekken om te relaxen in Haarlem. We bevragen hiervoor ondernemers uit Netwerk Bewust Haarlem! Deze keer had ik het genoegen geïnterviewd te worden.

Lees hier het hele artikel van Haerlems Bodem
Skip to content