bundelt x feesteditie margriet: ook zo`n zen in kerst?

door
bundelt x feesteditie margriet: ook zo`n zen in kerst?

Een paar weken geleden kreeg ik al zin in kerst. Voor de feesteditie van de Margriet geeft journaliste Marijke Klok een eerlijke en herkenbare uiteenzetting van de kerst afgelopen jaar en kijkt ze vooruit naar aankomend jaar. Ik had het genoegen haar op weg te helpen vanuit mijn werk als mindfulnesstrainer; hoe gaan we om met stress en hoe kom je mindful de kerstdagen door?

“Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus herkent de verwachtingen die we met z’n allen hebben, al geeft zij meteen aan dat het een valse belofte zou zijn om te zeggen dat met mindfulness je Kerst absoluut zaligmakend wordt. “We hebben een ideaal plaatje in ons hoofd; rust, een pak sneeuw, fijne gesprekken met de familie, een mooi versierd huis. Maar dan heeft de familieruzie en valt de boom uit. Tja wat doe je dan?”

Marijke Kolk (1971) was na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht en City University in Londen werkzaam als freelancejournalist voor onder andere Rails, Marie Claire, Beau Monde en Flair en werkte daarna als (adjunct) hoofdredacteur van onder andere Flair en Yes.

Tegenwoordig is zij journalist en zelfstandig bladenmaker. Zij schrijft voor diverse tijdschriften over psychologische onderwerpen en was columnist bij het AD. Daarnaast is zij docent op de School voor Journalistiek in Utrecht en volgt ze een masterstudie Toegepaste Psychologie.

“Mindfulness kan je helpen je uit je stressmoment te stappen zodat je beschikbaar bent voor de fijne momenten die zich aan kunnen dienen. De fijne sfeer die je in huis hebt gecreëerd, een kaars die brand, mooie muziek die aanstaat of een warme herinnering aan een dierbare. Ontstaat er ruimte om ook te kunnen genieten en wellicht dankbaar te zijn voor de fijne en mooie dingen die wèl aanwezig zijn deze kerst.” – Jolien Posthumus

Mindfulness is geen quickfix en is niet aangeleerd door er iets over te lezen. De Mindfulness MBSR-training is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid; je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. Wil jij je mindfulness eigen maken voor het komende jaar en kerst 2020? In februari en april starten nieuwe achtweekse mindfulnesstrainingen in Haarlem waar je bij aan kunt sluiten? Heb je een training gevolgd en heb je behoefte om dit weer op te frissen? Dan is de bundel Mindfulness in het veld van aandacht wellicht iets voor jou!

Heel mooie feestdagen gewenst en een gelukkig 2020 voor jou en je geliefden!

Deel