Dag van de Stilte Haarlem zondag 25 oktober 2020

Jolien Posthumus, mindfulnesstrainer en producent en eigenaar van Bundelt is Coördinator Haarlem en je vind hier het volledige activiteiten aanbod van Haarlem.

Op zondag 25 oktober a.s. vieren we voor de tiende keer de Dag van de Stilte. Het doel van de Dag van de Stilte is om de vele facetten van stilte – de beleving, werking en waarde -onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

De Dag van de Stilte is voor en door iedereen
Stilte is universeel. Zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, gender, leeftijd, religie of politieke overtuiging. De activiteiten op de Dag van de Stilte worden aangeboden door tal van particulieren en organisaties. Deze zijn actief op het gebied van opvoeding en onderwijs, natuur en milieu, gezondheid en welzijn, religie en spiritualiteit, sport en recreatie, kunst en cultuur, overheid en bedrijfsleven.

Het aanbod in Haarlem
De activiteiten vinden plaats in heel Haarlem, zowel binnen als buiten. In een stiltegebied, yogascholen, in de drukke stad, de bibliotheek, de boekenwinkel,  een buurtcentrum, een tuin, een concertzaal, een plein, een kerk, moskee of spiritueel centrum. Wil jij een stilteactiviteit aanbieden op kun je aanmelden via de website van de DvdS. Laat ons graag weten als jij je aanbod aan de agenda van de DvdS hebt toegevoegd, dan plaatsen we je ook bij het onderstaande aanbod.

Aanbod Haarlem

Stiltemomenten in de regenboogtuin

Diverse meditaties worden aangeboden in de stiltetuin. Dit is een mooie biologische tuin te waar rust en stilte te vinden is en waar je o.a. kan genieten van mooie planten, bloemen, kruiden, bijen, de vogeltjes en de vlinders.

meer informatie

08:00 Mindfulness Stilte Wandeling

Loop alsof je bij iedere stap de aarde kust. (Thich Nahn Han). Tijdens deze wandeling in stilte van 1,5 uur in Bloemendaal deel ik heel graag het volgende met je: mijn liefde voor de natuur, mindfulness en de stilte.

meer informatie volgt

09:00 Hele dag Mindfulness&Compassie

De professionals die praktijk houden in het Poortgebouw van Elswout bieden gezamenlijk een Mindfulness en Compassie aanbod. Je kunt bij een losse activiteit aansluiten of verblijf de hele dag bij ons in stilte.

meer informatie

10:00 Stilte ochtend Jolanda van der Heijden

Rust, stilte, even niets. Deze stilte ochtend is voor iedereen toegankelijk die ervaring heeft met meditatie in Bloemendaal. JHCoaching, voor de particulier en het bedrijfsleven, Jolanda is hoogste categorie mindfulnesstrainer.

meer informatie

10:00 In stilte op weg met wat er in jou leeft

Door een korte meditatie neem ik je mee mee naar een biografisch thema dat in jou leeft. Al wandelend verzamel je intuïtief voorwerpen, aan het einde vormen we, eveneens in stilte, met elkaar een mandala.

meer informatie

10:00 B in peace dagretreat

Een dag waar je even niets hoeft te doen, de stilte in mag duiken, naar binnen mag keren. Bianca & Bianca leggen je in de watten. Diepe ontspanning, yin yoga, yoga nidra en meditatie. BiHealthy verzorgt de lunch.

meer informatie

12:00 Meditatie George Langenberg Flow Plaza

In Flow Plaza begeleid ik dan een meditatie middag. We doen ook yoga. Doe je mee? Ervaring met meditatie is gewenst. George is Hatha Yoga docent, Mindfulness trainer & Acupuncturist. Aanmelden is noodzakelijk.

meer informatie

14:00 Yoga Nidra Diana Aben

Door Restorative Yoga te doen kan je dieper ademen en ontspannen. Een Restorative Yoga houding wordt ondersteund met dekens en kussens, zodat je er lang in kan blijven rusten, soms wel 10 minuten.

meer informatie

14:00 Verhalenhuis: In Pursuit of Silence

In Pursuit of Silence is een bijzondere cinematografische ‘luisterervaring’ en – paradoxaal genoeg – een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij (het gebrek aan) stilte.

meer informatie
Skip to content