Trainer Dance4Life Nederland - Doorbreek taboes, stigmatisering en discriminatie hiv / aids

Jolien Posthumus Dance4Life 2010
Jolien Posthumus Dance4Life 2010

Live Drums en Dans
In 2010 was ik Trainer/Facilitator van het tourteam in de inspirerende shows op middelbare scholen door heel Nederland.  Het tourteam geeft een voorstelling met een mix van informatie, live drums, indringend beeldmateriaal, muziek, dans en persoonlijke verhalen van jongeren (uit binnen- en buitenland) voor wie hiv en aids deel uitmaakt van hun dagelijkse leven.

Een tourteam bestaat uit 1 tourmanager, 1 technicus, 1 facilitator, 1 drummer, 1 teamlid Infected en 1 teamlid uit Afrika Affected door HIV. Met mijn team tourde o.a. Fedde le Grand, The Partysquad, Don Diablo, Doutzen Kroes, Barry Paf, Nikkie Plessen en Giel Beelen.

Dansen met 100.000 jongeren wereldwijd jongeren
Als afsluiting stonden we in Ahoy op het podium waar we met 10.000 scholieren via video walls live verbinding maakten met 100.000 jongeren wereldwijd. De jongeren haalden in totaal 347.543 euro op, het ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogt het bedrag met 150.000 euro. ‘Om de stilte en taboes rondom hiv en aids te doorbreken’ dansten in 26 andere landen ook tienduizenden jongeren, die rechtstreeks via een satellietverbinding met elkaar verbonden waren. Erica Terpstra, lid van de internationale raad van advies van Dance4life, gaf het startschot van het evenement. Van de 7400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar.

Dagelijks krijgen 7.400 mensen hiv 
Dance4life is een internationale actiecampagne waarbij jongeren wereldwijd hun krachten bundelen om een probleem van wereldformaat aan te pakken: hiv en aids. Wereldwijd leven 33 miljoen mensen met hiv of aids en dagelijks komen er 7.400 mensen met hiv bij, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Ondanks deze schokkende feiten kiest Dance4life ervoor jongeren op een positieve manier bij dit wereldwijde probleem te betrekken, en zich te richten op de oplossingen. Want een wereld zonder aids is mogelijk en juist jongeren kunnen daar een concrete bijdrage aan leveren!

Skip to content