Laden Evenementen

« Alle Evenementen

11 december | 17:00 - 13 december | 16:00

Locatie:
Heerlijckyt Van Elsmeren
België, Vlaanderen

Datum:
Vrijdag 11 december – zondag 13 december 

Kosten:
EUR 515,- incl. btw

    De kosten voor dit weekend omvatten:
  • Het verblijf op locatie
  • Alle maaltijden (vegetarisch mogelijk)
  • Begeleiding door erkende trainers

Vervoer van en na locatie is op eigen gelegenheid.

Op 11, 12 en 13 december vindt de allereerste editie Mindfulness in Superdiversiteit Retraite Weekend in Vlaanderen plaats, o.b.v. dr. Reinhilde Pulinx en Jolien Posthumus.

Deze retraite biedt specifieke ondersteuning in het bewust worden van vooroordelen en angst voor de ander – de ander dichtbij en veraf, die we niet kennen en niet herkennen. Een training, voor iedereen, gericht op het zoeken naar verbinding en toenadering. Met ruimte voor de vooringenomenheid die we allen hebben, de angsten die we voelen en de wonden die we opgelopen hebben. Waar trainers en beoefenaars een open en niet-oordelende houding ontwikkelen, die gesprekken en interacties in het dagelijkse leven verzacht, het begrip voor de ander vergroot en op die manier het ontdekken van nieuwe gemeenschappelijkheid bevordert.

Voor wie is deze retraite?
Deze retraite is er voor iedereen die zich betrokken voelt bij toenemende spanningen in onze diverse samenleving en bereid is om hier met een mindful blik naar te kijken. Iedereen is welkom; ieder die te maken heeft met racisme, mindfulnesstrainers, meditatiedocenten, therapeuten, hulpverleners, yogadocenten, leerkrachten en collega’s uit andere gerelateerde werkvelden. Dit weekend is geen vervanging voor een achtweekse mindfulnesstraining.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze retraite werken we met de mindfulness oefeningen uit de achtweekse basistraining (meditatie, yoga, bodyscan) aangevuld met Deep Democracy en contemplatie-meditatie, en richten onze aandacht specifiek op thema’s die gelinkt zijn aan de superdiverse samenleving waarin we leven. We voorzien in een gevarieerd programma met voldoende tijd voor uitwisseling, gezamenlijke oefeningen en vrije tijd om te genieten van de mooie omgeving.

Wij adviseren je in aanloop van deze retraite de video van het eerste open dialoog Mindfulness en Racisme van Nederland en België dat plaatsvond op 12 augustus terug te kijken.

Wij danken Heerlijckyt van Elsmeren voor hun enthousiasme waarmee zij ons dit weekend ontvangen! Meld je direct aan om mee te gaan dit weekend. Wij hopen je te verwelkomen!

dr. Reinhilde Pulinx

Reinhilde Pulinx is als senior onderzoeker verbonden aan de Hogeschool UCLL en werkt rond onderzoeksthema’s zoals meertaligheid, diversiteit, sociale participatie en sociale cohesie. Reinhilde woont met man, zoon en dochter in Schaarbeek. Ze beoefent al jaren mindfulness en verdiept zich in de boeddhistische oorsprong, met specifieke aandacht voor de relatie tussen mindfulness en diversiteit. Reinhilde schreef hierover een boek: Mindfulness in Superdiversiteit (Pelckmans Pro, 2019). Reinhilde geeft lezingen, trainingen en workshops.

Jolien Posthumus

Jolien Posthumus is hoogste graad mindfulnesstrainer en Producent. Zij woont met haar verloofde in Haarlem, waar zij tevens praktijk houdt binnen een psychologenpraktijk. Zij zet zich in voor de integratie van mindfulness in onze samenleving door het trainen van Mindfulness Based Programma`s, het geleiden van retraites in binnen- en buitenland en de productie van relevante events als In Gesprek & het Int. Conference on Mindfulness. Afgelopen april verscheen haar boek 'Mindfulness in het veld van aandacht' (Blooming, 2020).

Locatie Heerlijckyt Van Elsmeren

De locatie

Ontmoeting, ontplooiing, ontwikkeling. Deze drie mogelijk maken, dat is onze bestaansreden. De Heerlijckyt wil een voedingsbodem zijn voor zowel teams als individuen. Een plek waar men tot zichzelf kan komen, tot ontmoeting met elkaar, én tot nieuwe stappen naar de toekomst.

Overnachten
Rust, comfort en authenticiteit. De kamers zijn tijdloos en met veel smaak ingericht. Elke kamer heeft kwaliteitsvolle bedden, goede kussens en donsdekbedden, eigen sanitair en telkens een heel eigen gevoel. We hebben er bewust voor gekozen de kamers niet te voorzien van televisie. Zo krijgen rust en authenticiteit alle kans. Je vindt er zowel de oude ziel van het kasteel als de frisse wind van vernieuwing in terug. Ook wifi is overal vrij beschikbaar.

Maaltijden
De huiskoks bereiden gezonde veggie-lunches, zelfgebakken vieruurtjes en creatieve diners. Voor elke maaltijd gaan ze op zoek naar verrassende combinaties, boeiende texturen en authentieke smaken.

Moestuin
In 2016 werd de moestuin heraangelegd: 9 historische bedden met groenten, kruiden, snijbloemen en kleinfruit. Eén deel ervan gaat naar de Heerlijcke keuken, het andere naar zelfplukkers. In de aarde schoffelen helpt ook om je hoofd tot rust te brengen en overtollige gedachten te wieden. Voor de heerlijke gasten, zal er daarom tuinmateriaal klaarstaan… En wie na zijn verblijf het thuisfront graag verwent met een boeket verse snijbloemen, kan deze in het oogstseizoen zelf plukken!

De natuur
De Heerlijckyt is meer dan het eeuwenoude kasteel. Het 23 ha grote park draagt evenveel bij aan de kracht van de Heerlijckyt. De ruimere omgeving is ideaal voor grotere wandelingen of fietstochten langs de cultuurhistorische Knooppuntenroute. Wandelkaarten en huurfietsen zijn beschikbaar. Het park is in zijn geheel beschermd als landschapsmonument. De vijvers, weilanden, eeuwenoude bomen, zeldzame bloemen en beschermde dieren krijgen de nodige zorg en aandacht.

Ligging
De Heerlijckyt van Elsmeren ligt in de landelijke gemeente Geetbets, op de rand van Vlaams-Brabant en Limburg, in de vierhoek Brussel, Antwerpen, Maastricht, Luik, op 35′ van Leuven en op een uurtje van de luchthaven van Zaventem, op 7′ vanaf de afrit 25 van de E314.

Parkeren
Er is ruime parkeergelegenheid op onze parking links van de oprijlaan.

Met het openbaar vervoer
NMBS station Diest ligt op de lijnen Gent-Brussel-Leuven-Diest-Tongeren, Leuven-Hasselt en Antwerpen-Diest-Luik.

Met de fiets
Vanaf het station van Diest is het 25 minuten met de fiets

Gegevens

Begin:
11 december | 17:00
Einde:
13 december | 16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Bundelt
Telefoon:
0642157748
E-mail:
jolien@bundelt.nl
Site:
www.bundelt.nl

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2
3450 Geetbets, België
+ Google Maps
Site:
https://www.heerlijckyt.org/
Skip to content