Laden Evenementen

Mindfulness in Superdiversiteit retraite

« Alle Evenementen

19 november | 17:00 - 21 november | 17:00

Gratis
Mindfulness in superdiversiteit

Datum:
Vrijdag 19 november 17:00 uur 
Zondag 21 november 17:00 uur
2021

Locatie:
Kloosterhotel Zin

Kosten:
€ 695,00 incl. btw

De kosten voor dit weekend zijn inclusief:
* 2 overnachtingen in Kloosterhotel Zin op een éénpersoonskamer
* Alle maaltijden, heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken
* Materiaalgebruik op locatie
* Vrijdag inchecken op hotelkamer om 15:00 uur
* Een exemplaar van het boek ‘Mindfulness in Superdiversiteit’ door dr. Reinhilde Pulinx
* Een exemplaar van het boek ‘Mindfulness in het veld van aandacht’ door Jolien Posthumus
* Alle sessies, lezingen en meditaties door dr. Reinhilde Pulinx en Jolien Posthumus

De wereld waarin we leven gaat alsmaar sneller en verandert voortdurend. Vandaag lijkt niet meer op gisteren en morgen is onvoorspelbaar. Mindfulness reikt ons een basishouding om naar die transformatie te kijken om het gesprek hierover aan te durven gaan.

Wat brengt de retraite
Deze retraite biedt specifieke ondersteuning in het bewust worden van vooroordelen en angst voor de ander – de ander dichtbij en veraf, die we niet kennen en niet herkennen. Een retraite, voor iedereen, gericht op het zoeken naar verbinding en toenadering. Met ruimte voor de vooringenomenheid die we allen hebben, de angsten die we voelen en de wonden die we opgelopen hebben.
Waar trainers en beoefenaars een open en niet-oordelende houding ontwikkelen, die;
1. een open en niet-oordelende houding ontwikkelen;
2. gesprekken en interacties in het dagelijkse leven verzacht;
3. het begrip voor de ander vergroot en op die manier het ontdekken van een nieuwe gemeenschappelijkheid bevorderen.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze retraite werken we met de oefeningen uit de mindfulness- en compassietraining, interpersoonlijke mindfulness, Lezingen, Deep Democracy en contemplatie-meditatie, specifiek gericht op superdiversiteit. We voorzien in een gevarieerd programma met voldoende tijd voor uitwisseling, reflectie, gezamenlijke oefeningen en vrije tijd om te genieten van de mooie omgeving.

Voor wie is deze retraite?
Deze retraite is er voor iedereen die zich betrokken voelt bij toenemende spanningen in onze diverse samenleving en bereid is om hier met een mindful blik naar te kijken. Iedereen is welkom; ieder die te maken heeft met racisme,  (mindfulness-)trainers, facilitators, meditatie- en yogadocenten, docenten, therapeuten, hulpverleners, leerkrachten en leiders, managers, HR-medewekers en collega’s uit andere gerelateerde werkvelden.

Ga jij met ons mee?
Dr. Reinhilde Pulinx en Jolien Posthumus ontwikkelde dit programma, het eerste programma in Nederland en Vlaanderen specifiek gericht op mindfulness en diversiteit. Dit weekend is geen vervanging voor een achtweekse mindfulness training. Wij adviseren je in aanloop van deze retraite de video van het eerste open dialoog Mindfulness en Racisme van Nederland en België dat in 2020 plaatsvond terug te kijken. Reinhilde was een van de drie sprekers en deze open dialoog was op initiatief en in productionele handen van Jolien.

Wij danken Kloosterhotel Zin voor het enthousiasme waarmee zij ons dit weekend ontvangen. Meld je vrijblijvend aan, boek direct je deelname of neem bij vragen contact met ons op. Wij hopen je te verwelkomen!

ZIN is een plek om te herbronnen en op adem te komen. De aanwezigheid van kunst en de schoonheid van het landgoed met een abyrint dragen hieraan bij. Kloosterhotel ZIN behoort tot de top van meest duurzame conferentiehotels in Nederland en is in het bezit van Green Key Goud, het duurzaamheids keurmerk voor de vergader- en conferentiebranche. De éénpersoons hotelkamers zijn voormalige kloostercellen, op een moderne, eenvoudige manier uitgevoerd. De keuken is 100% biologisch.

dr. Reinhilde Pulinx

Doctor in de taalkunde en gender&diversiteitsstudies en senior onderzoeker Hogeschool UCLL

Reinhilde Pulinx is als senior onderzoeker verbonden aan de Hogeschool UCLL nabij Brussel, en werkt rond onderzoeksthema’s zoals meertaligheid, diversiteit, sociale participatie en sociale cohesie. Reinhilde woont met man, zoon en dochter in Schaarbeek. Ze beoefent al jaren mindfulness en verdiept zich in de boeddhistische oorsprong, met specifieke aandacht voor de relatie tussen mindfulness en diversiteit. Reinhilde schreef hierover een boek: Mindfulness in Superdiversiteit (Pelckmans Pro, 2019). Reinhilde geeft lezingen, trainingen en workshops.

Jolien Posthumus

Hoogste graad Trainer MIndfulness Based Programma's en producent in de culturele sector

Jolien Posthumus is hoogste graad mindfulnesstrainer en Producent in de culturele- en welzijnssector. Zij woont met haar verloofde in Haarlem, waar zij tevens praktijk houdt. Zij werkt actief rondom cultuur, welzijn en diversiteit. Zij zet zich in voor de integratie van mindfulness in onze samenleving door het trainen van Mindfulness Based Programma`s, retraites in binnen- en buitenland en de producties als Mindfulness en Racisme, Privilege Walk & International Conference on Mindfulness. Eerder verscheen haar boek ‘Mindfulness in het veld van aandacht’ (Blooming, 2020).

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelname Retraite Mindfulness in Superdiversiteit
0,00
Onbeperkt

Gegevens

Begin:
19 november | 17:00
Einde:
21 november | 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Bundelt mindfulness en producties
Telefoon:
0642157748
E-mail:
jolien@bundelt.nl
Site:
www.bundelt.nl

Locatie

Kloosterhotel Zin
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Skip to content