Teamwork makes the dream work

John C. Maxwell

Mindful In Company workhop en achtweekse training

Workshop

Trainingsduur:
In overleg

Kosten:
In overleg

Mee naar huis:
Elke deelnemer gaat naar huis met kennis en praktische oefeningen , tools om in te zetten tijdens alledaagse gebeurtenissen en stressvolle situaties. Tevens ontvangt iedereen MP3 bestanden met ingesproken (begeleide) oefeningen om zelf verder mee te oefenen.

Een in company workshop aanvragen

Workshop: Mindful en Bewust In Company
De ervaringsgerichte workshop is bedoelt om kennis te maken met mindfulness, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en relaxatie. Facetten die te maken hebben met balans, energie, werkdruk en/of stress. Bundelt biedt een open en veilige leersetting en de invulling van deze pragmatische workshop is ervaringsgericht. De workshop is zeer geschikt tijdens vitaliteitsdagen of teambuildings.

Aanpak
Tijdens deze trainingen onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor groei, zelfkennis en herstel. De workshop bied een kennismaking met mindfulness en ontspanningsoefeningen; waar we tijdens mindfulness de automatische reacties onderzoeken, gaan we bij relaxatie bewust op zoek naar ontspanning. Dit kan door verschillende oefeningen, met behulp van onze ademhaling en onze lichaamshoudingen. Tijdens de training maak ik met een lichte toets ook gebruik van breinkennis uit de huidige neurowetenschap.

Onderdelen van de workshop
De technieken die aan bod komen, zijn modern, effectief en eenvoudig. Ze zijn makkelijk te integreren in een druk bestaan en dus ook thuis en op je werk gemakkelijk toe te passen.
Bewustwording, mindfulness en houding komen uitgebreid aan de orde.
– Stressfactoren: wat is stress nu eigenlijk en hoe herken ik het
– Een stukje breinkennis uit de huidige neurowetenschap
– Praktische oefeningen als zittende yoga op de stoel, 3 minuten ademruimte en  ontspanningsoefeningen

Achtweekse training

Training:
8 weken

Sessie duur:
2,5 uur

Kosten:
In overleg

incl. : 8 trainingen, de stiltebijeenkomst en de terugkombijeenkomst een paar weken na de training, geluidsfiles, de behandelde theorie en een overzicht van de oefeningen – afgestemd op de wensen van de organisatie

Een in company training aanvragen

Achtweekse training Mindful In Company
 Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en de resultaten tonen aan dat mindfulnesstraining positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk.

Waarom deze training
Veel mensen zeggen: “Ik hou wel van een beetje stress”. Er is echter een belangrijk verschil tussen positieve en negatieve stress. Positieve stress maakt dat we een taak gedaan krijgen en blijken zelfs een gezonde work-out voor cardiovasculair- en immuunsysteem. Het gaat echter mis wanneer het lichaam niet meer uit deze staat van paraatheid komt. Grote werkdruk, hoge prestatie-eisen, dreigende reorganisaties, hoog ziekteverzuim en burn-out, hoge verwachtingen van creativiteit, veel repeterende werkzaamheden zijn redenen dat we niet meer uit deze paraatheid komen. De training maakt je bewuster van niet-helpende gedachten, bewuster van de zaken die emotie triggeren en de mogelijkheid in aanwezigheid te kunnen reageren in plaats van reflex reacties.

De inhoud en effecten van de training
Een in company mindfulnesstraining kan een waardevol onderdeel van een human resourcesbeleid in een bedrijf of organisatie. Medewerkers ervaren na een training dat minder last hebben van stress en negatieve gedachten, sneller signaleren dat er wat aan de hand is, contacten met collega’s positiever ervaren en beter omgaan met conflicten en zelfbewuster en vitaler zijn.
Mindfulness is geen trucje dat je in paar uurtjes leert of leert door erover te lezen. Het is een vaardigheid die je je eigen kunt maken door beoefening. Het is zeer actief werken aan je een nieuwe houding eigen maken. En actief onderzoeken hoe je omgaat met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk. De invulling van deze pragmatische training is dan ook ervaringsgericht en Bundelt biedt hierbij een open en veilige leersetting.

bundelt heeft trainingen en workshops verzorgt voor

Sportschool

Jeugdzorg Amsterdam