Bij In Gesprek gaan we de samenwerking aan met collega`s, deskundigen en co-producenten. Samen maken we events waar we over diverse thema`s in gesprek gaan. In Gesprek met mindfulnesstrainers, (oud-)deelnemers van mindfulnesstrainingen, geïnteresseerden en experts uit gerelateerde werkvelden en iedereen met interesse voor de thematiek. We hopen daarmee kennis te delen, samenwerkingen tot stand te brengen en te verstevigen en (nieuwe) thema`s met elkaar te verkennen die bijdragen aan de toepasbaarheid van mindfulness.

Praktische informatie:

 • Dag:
  Zaterdag 11 april 2020
 • Tijd:
  14:00 – 16:30 uur
 • Locatie:
  Gehoorzaal Teylers Museum
 • tickets:
  Ticket  € 17,50
  Ticket + boek  
  € 29,95 

 • Programma:
  13:30 Inloop
  14:00 Start programma
  14:10 Keynote Barbara Doeleman- van Veldhoven
  14:45 Offline versus Online
  15:15 Keynote Louise Thompsen

  15:45 Mindfulness in het museum
  16:15 Boeklancering Erik en Jolien
  16:30 Napraten
  17:00 Museum sluit

GEANNULEERD GEZIEN DE CORONA MAATREGELEN

Tijdens deze eerste editie Mindful in gesprek | Mindfulness blijven beoefenen gaan we met elkaar in gesprek over wat we tegen kunnen komen na het afronden van de achtweekse mindfulnesstraining. Tevens wordt het boek Mindfulness in het veld van aandacht gelanceerd, een bundel ter herinnering dat je elk moment opnieuw kunt starten met mindfulness. Gespreksleider Eveline Brandt, mindfulnesstrainer en journalist, zal de middag in goede banen leiden.

Barbara Doeleman van Veldhoven, trainer van mindfulness-based programs en tevens bestuurslid VMBN,  zal ons in haar keynote meenemen naar het leven ná de mindfulnesstraining. Hoe integreer je de beoefening van meditatie in je dagelijks leven? Hoe pluk je de vruchten van mindfulness in je werk en in contact met anderen?  En hoe kunnen we dit thema benaderen vanuit de boeddhistische en westerse psychologie?

Daarnaast zullen we 2 thema`s verder uitdiepen. Allereerst zal Eveline Brandt met Dirk Wolbers, oprichter van meditatieplatform 30NOW, in gesprek gaan over het thema Mindfulness Offline versus Online. Hoe gaan we om met alle apps die ons aangeboden worden? Gaan we na een werkdag achter de laptop ook nog met een mindfulness-app aan de slag? Hoe vaak ervaren luisteraars die met mindfulness starten via een app dat dit nog niet meevalt? En welke ethische verantwoordelijkheid hebben trainers bij het aanbieden van online meditaties? Een actueel thema om met elkaar over in gesprek te gaan.

Mindfulness en het Museum is het tweede thema. Er zijn wereldwijd meerdere onderzoeken gedaan naar de toepassing van mindfulness in de museale sector. FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, heeft afgelopen jaar zelfs met hun partners KMSKA, FOMU, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Museum Dr. Guislain en het Middelheimmuseum een vormingsreeks opgezet waar zij onderzoeken wat mindfulness kan betekenen in cultureel erfgoedcontext. Zij hebben hiervoor Edel Maex, grondlegger van mindfulness in de lage landen, gevraagd hebben hierin zijn expertise te delen.

Waar je in Amerika, Engeland en België. in meerdere musea kunst kunt bekijken door deel te nemen aan Mindfulness Based programma`s die zij aanbieden, blijkt dit in Nederland toch moeilijk van de grond te komen. Via een live call zal Louise Thompsen, Health and Wellbeing Manager at Manchester Art Gallery and Museums and Wellbeing Consultant, spreken over hoe het hun gelukt is mindfulness succesvol te hebben geïntegreerd in de leerprogramma`s en de meerwaarde van dit programma. Zij heeft ook haar exeptise gedeeld met de vormingsreeks van FARO.

Peter Thissen, mindfulnesstrainer en kunsthistoricus en Linda Eversteijn, mindfulnesstrainer en kunstcurator, zetten zich in Nederland al jaren in om mindfulness en museum te verbinden, zij vertellen ons over deze missie en laten ons zelf Kunst en Mindfulness ervaren.

Eveline Brandt

Mindfulnesstrainer, journalist & tekstschrijver

Barbara Doeleman-van Veldhoven

Trainer van mindfulness-based programs, expert Mindfulness & Compassie in zorg & organisatie, tevens bestuurslid VMBN

Louise Thompson

Health and Wellbeing Manager at Manchester Art Gallery and Museums and Wellbeing Consultant (live call)

Peter Thissen

Mindfulnesstrainer en kunsthistoricus

Jolien Posthumus

Mindfulnesstrainer, auteur en producent van o.a. Mindful in Gesprek

Bekijk ook de andere projecten van bundelt

mindfulnesstrainer lighthouse works

Voor opdracht Lighthouse Works geeft Jolien groepstrainingen op het gebied van Mindfulness. In drie dagen gaan we aan de slag met diverse oefeningen, meditatietechnieken, mindful yogalessen en wandelingen. Het mindfulness weekend laat je er vooral uitgebreid mee kennismaken op een prachtige plek in de bossen.

meer informatie

event manager en facilitator dance4life

Dance4Life’s Funky Fundraiser heeft het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor haar internationale programma en met alle aanwezigen het leven te vieren. Bundelt is trotse sponsor en ben als Funky Fundraise Hero als Event Manager deel van het team dat zorgt voor het Funky Fundraiser 2019! In 2010 had ik als facilitator had een leidende rol in Schools4Life.

Meer informatie

Event management international conference on mindfulness

Lezingen door vooraanstaande wetenschappers, inhoudelijke workshops, symposia met actuele kennis uit de wetenschap, expert meetings en de meest inspirerende plek om de laatste ontwikkelingen over mindfulness te volgen.
Tijdens het ‘International Conference of Mindfulness (ICM) 2018’ kwam dit alles samen in Amsterdam

meer informatie

mindfulness & cultuurreis marokko

Zindernis Woestijnreizen organiseert samen met Bundelt een prachtige Mindfulness & Cultuurreis in Zuid-Marokko. Zo kun je mee voor een hele week zonder deadlines en haast… rustig de tijd nemen voor jezelf. Als een kind volledig opgaan in het hier en nu. De tijd anders leren ervaren, niet praten en denken over gisteren en morgen. Tijd om gewoon te ‘zijn’.

meer informatie
Skip to content