De kleine dingen? De kleine momenten? Deze zijn niet zo klein...

Jon Kabat-Zinn

Individuele Mindfulness Haarlem

Individuele mindfulness training in het Poortgebouw Elswout Haarlem
8 weken x 1 uur
Investering: € 750,00 (incl. btw)

Training op maat:
De investering is afhankelijk persoonlijke wensen en mogelijkheden, locatie, traject en reistijd/reiskosten wanneer op locatie.

Er wordt dan ook een trajecttraining voor jouw op maat gemaakt inclusief  sessies, een verdiepingsbijeenkomst, geluidsfiles, de behandelde theorie en een overzicht van de oefeningen / opdrachten voor thuis.

Vergoeding
De zorgverzekeraar vergoed vaak een groot deel van de kosten. Je kunt bij hun zelf informeren naar de voorwaarden. Meer lees je ook op Zorgwijzer.

Zou je anders om willen gaan met lastige gedachten die je hoofd laten piekeren?
Zou je je vermogen om met aandacht aanwezig te zijn bij fijne momenten willen vergroten? Zou je je stressprikkels eerder op willen vangen? Zou je jezelf minder vaak voorbij willen rennen? Zou je anders willen leren omgaan met lichamelijke en of spanning gerelateerde klachten als moeheid, pijn en slecht slapen? Dan zou de mindfulness training van Bundelt iets voor jou kunnen zijn. De mindfulness training is vooral bekend als groepstraining, toch kan een individuele mindfulness training passend zijn voor jou. Voor het iMBCT-traject maken een programma op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie en/of wensen.

Mindfulness, aandacht trainen is geen quick-fix, het vraagt actieve beoefening. Mindfulness staat voor een kwaliteit van aandacht. Het is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot, van in de waan van de dag leven. In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om van een afstand te kunnen kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt. Dit is nog zo makkelijk niet, dit vraagt beoefening. De iMBCT mindfulness training biedt jouw gelegenheid deze vaardigheid eigen te maken terwijl je gedurende het hele traject op deskundige professionele wijze begeleid wordt.

De vruchten van de mindfulness training 
Mindfulness is geen (praat-)therapie maar een aandachtstraining: je leert door te doen en je ontwikkelt aandacht als vaardigheid door herhaling. Door de groepssetting ervaren we gedeelde menselijkheid, hoe jong of oud je ook bent, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet of waar je ook in gelooft. Je leert een nieuwe manier van omgaan met oude patronen. Om buiten je eigen kaders te stappen. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en je kunt beter je grenzen bewaken. De tools die je leert dragen de rest van je leven bij aan minder stress en meer plezier in het alledaagse leven.

Mindfulness is bewezen effectief (evidence based)
Wekelijks doen we verschillende oefeningen en bespreken we thema`s als grenzen leren kennen, gedachten zijn geen feiten en hoe anders om te gaan met stressvolle momenten. De training die Jon Kabat-Zinn ruim 40 jaar geleden ontwikkelde is Evidence Based. Wetenschappelijke onderzoeken blijven uitwijzen dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. Het verstevigt veerkracht; zowel in het omgaan met kleine, als in het omgaan met grote uitdagingen van het leven.

Begeleiding
Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus is hoogste graad (categorie 1) geregistreerd bij beroepsvereniging het VMBN en geregistreerd Mindfulness Professional bij de VVM. Naast mindfulness trainer MBSR/MBCT is zij trainer en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapy (iMBCT). De trainingen vinden plaats in het Poortgebouw van Elswout Haarlem dat gemakkelijk te bereiken voor iedereen uit Haarlem, Aerdenhout en Bloemendaal. Wij nemen de COVID-maatregelen in het Poortgebouw in acht.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Hierna word je uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek. Zo bekijken samen of de training (op dit moment) bij je past. Uiteraard worden de covid maatregelen in acht genomen.

Jolien Posthumus Mindfulness Professional

Categorie 1 VMBN mindfulnesstrainer Jolien Posthumus is erkend Mindfulness Professional voor groepen, teams en organisaties en individuele trajecten. Zij bundelt welzijn, cultuur en diversiteit in haar trainingen en producties. April 2020 verscheen haar boek Mindfulness in het veld van aandacht.

Ik speelde al heel lang met het idee om naast het trainen van het lichaam ook eens te gaan kijken naar het trainen van de geest. Ik kan niet anders zeggen dat dit een absolute aanrader is voor drukke ondernemers. Als jij het idee hebt dat je vooral heel erg 'druk druk druk' bent dan kan ik je de training onder leiding van Jolien echt van harte aanraden!

Testimonial Martijn, Ondernemer en eigenaar eigen IT-bedrijf
Martijn, Ondernemer en eigenaar eigen IT-bedrijf
Deelnemer Individueel mindfulness traject

Deelnemer achtweekse MindfulnesstrainingDeelnemen aan deze training heeft mij laten inzien hoe waardevol mindfulness is. Door deze inzichten en vaardigheden lukt het mij om beter voor mijzelf en mijn teams te zorgen.
Jolien is een heel fijne trainer die vanuit oprechte aandacht en rust de ander in zijn/haar waarde laat. Jolien weet wat ze doet en dat is een heel prettige ervaring!

Testimonial Asha, interim HRM
Asha, interim HRM
Deelnemer achtweekse Mindfulnesstraining
Skip to content