Kunst, Cultuur & Wellbeing

Wie regelmatig cultuur opsnuift ervaart dat het hun gevoel van welbevinden vergroot. Ook steeds meer (wetenschappelijke) onderbouwing dat kunst en cultuur positief effect heeft op ons welzijn. Het draagt actief bij aan onze kwaliteit van leven, zingeving en sociale participatie van mensen en het maakt onze creativiteit wakker! Kunst en Mindfulness laten je buiten de gebaande paden kijken.

De trainingen, programma’s, workshops en culturele interventies die ik ontwikkel en geef dragen bij aan onze mentale- en lichamelijke welzijn. Mindfulness, Deep Democracy, de 5 manieren naar welzijn en wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie (trauma sensitief) zijn de sleutel tot mijn professionele praktijk. Binnen mindfulness vallen Mindfulness Based oefeningen, Mindfulness Based Educatie & Enquiry Dialogue en Interpersoonlijke Mindfulness (Insight Dialoque & Listening)

Jolien Posthumus, eigenaar Bundelt: Laten we actief werken met stilte én het laten horen van onze stem. Zo leren we beter voor onszelf te zorgen en in contact te zijn met anderen.

De programma’s bieden ondersteuning bij mentale gezondheid, welzijn, angst vermindering, zingeving, burn-out (preventie) klachten en depressie. Het fundament hierin is de wetenschappelijke werking van mindfulness en de polyvagaal theorie, de neurofysiologisch grondslagen van emoties, gehechtheid, communicatie en zelfregulatie.

“Your well-being must never become an afterthought. It must be your first act.” – Rasheed Ogunlaru