Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Kloosterhotel Zin

+ Google Maps
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE

ZIN is een plek om, alleen en samen met anderen, te herbronnen en op adem te komen. De aanwezigheid van kunst en de schoonheid van het landgoed dragen hieraan bij. Maak gebruik van het labyrint, wordt stil in de kapel en laat je verrassen door de kunstwerken die je aantreft in het gebouw.

Kloosterhotel ZIN behoort tot de top van meest duurzame conferentiehotels in Nederland en is in het bezit van Green Key Goud, het duurzaamheidskeurmerk voor de vergader- en conferentiebranche. De keuken werkt uitsluitend met biologische producten.

ZIN is ook een plek waar het spirituele erfgoed van de fraters – de oprichters van ZIN – zichtbaar en tastbaar aanwezig is. De aanwezigheid van een communiteit van fraters op het terrein maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit.

Overnachten
Alle deelnemers slapen op een éénpersoons hotelkamers. De hotelkamers zijn op een moderne, eenvoudige manier uitgevoerd en volledig gericht op uw comfort. Laat je verrassen door het design van deze voormalige kloostercellen.

Maaltijden
Een gezonde geest voelt zich prettig in een gezond lichaam. Daarom krijgt bij kloosterhotel ZIN ook de inwendige mens volop aandacht. Het keukenteam bereidt dagelijks met liefde en passie verrassende en smakelijke biologische maaltijden. Variatie is hierin belangrijk. Vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu’s en ieder seizoen is er weer plaats voor een nieuw ingrediënt. Leveranciers worden zorgvuldig gekozen op basis van hun liefde voor het biologische product en komen waar mogelijk uit de streek. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor je bereidt. Wanneer de kloosterbel luidt, wordt er geheel in traditie door iedereen gezamenlijk gegeten aan de lange tafels in de Refter. 

De natuur
Natuur hoort bij Kloosterhotel ZIN en wij horen bij de natuur. De natuur is belangrijk, Kloosterhotel ZIN wil er dan ook optimaal gebruik van maken door haar te integreren binnen de accommodatie. Ze willen niet dat de schoonheid van de natuur te veel wordt belast en ze proberen hun impact en die van onze gasten dan ook tot een minimum te reduceren.

november 2021

Mindfulness in Superdiversiteit retraite

19 november | 17:00 - 21 november | 17:00
Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Gratis
Mindfulness in superdiversiteit

Datum: Vrijdag 19 november 17:00 uur  Zondag 21 november 17:00 uur 2021 Locatie: Kloosterhotel Zin Kosten: € 695,00 incl. btw De kosten voor dit weekend zijn inclusief: * 2 overnachtingen in Kloosterhotel Zin op een éénpersoonskamer * Alle maaltijden, heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken * Materiaalgebruik op locatie * Vrijdag inchecken op hotelkamer om 15:00 uur * Een exemplaar van het boek 'Mindfulness in Superdiversiteit' door dr. Reinhilde Pulinx * Een exemplaar van het boek 'Mindfulness in het veld van aandacht' door Jolien Posthumus * Alle sessies, lezingen en meditaties door dr. Reinhilde Pulinx en Jolien PosthumusDe wereld waarin we leven gaat alsmaar sneller en verandert voortdurend. Vandaag lijkt niet meer op gisteren en morgen is onvoorspelbaar. Mindfulness reikt ons een basishouding om naar die transformatie te kijken om het gesprek hierover aan te durven gaan. Wat brengt de retraite Deze retraite biedt specifieke ondersteuning in het bewust worden van vooroordelen en angst voor de ander – de ander dichtbij en veraf, die we niet kennen en niet herkennen. Een retraite, voor iedereen, gericht op het zoeken naar verbinding en toenadering. Met ruimte voor de vooringenomenheid die we allen hebben, de angsten die we voelen en de wonden die we opgelopen hebben. Waar trainers en beoefenaars een open en niet-oordelende houding ontwikkelen, die; 1. een open en niet-oordelende houding ontwikkelen; 2. gesprekken en interacties in het dagelijkse leven verzacht; 3. het begrip voor de ander vergroot en op die manier het ontdekken van een nieuwe gemeenschappelijkheid bevorderen. Wat gaan we doen? Tijdens deze retraite werken we met de oefeningen uit de mindfulness- en compassietraining, interpersoonlijke mindfulness, Lezingen, Deep Democracy en contemplatie-meditatie, specifiek gericht op superdiversiteit. We voorzien in een gevarieerd programma met voldoende tijd voor uitwisseling, reflectie, gezamenlijke oefeningen en vrije tijd om te genieten van de mooie…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
Skip to content