Meditatie; de intentie om vriendschap te sluiten met jezelf

bundelt
door
Meditatie; de intentie om vriendschap te sluiten met jezelf

Mediteren is niet anders dan luisteren. In gesprek gaan met jezelf. Communiceren. Een band met jezelf opbouwen. Aandachtig en zonder oordeel aanwezig zijn. Vriendschap sluiten. Een open aandacht hebben voor je eigen gevoelens en reacties. Om hier vervolgens niet op te reageren.

Alles wat er in je opkomt, gevoelens, herinneringen, emoties, enzovoorts, aanvaard je met aandacht, maar je laat je er niet door meeslepen, of het nu prettig of lastig is. Je aandacht is een schaal waar je alles wat in je opkomt in neerlegt. Daardoor creëer je een rust in jezelf; stevigheid. Iedere keer je terug naar je adem, of naar gewoon stil zitten, zodat je weer hier bent, zonder je zorgen te maken over toekomst of verleden. Zonder te verlangen naar iets beters of anders.

De meeste mensen voelen meteen dat het ze goed doet, al is het niet altijd zo makkelijk, hoe simpel de oefening in feite ook is. Maar meditatie is een training, en je zult al na een aantal keren merken dat je er meer gemak in krijgt om je geest tot rust te brengen! Je kunt het zittend, lopend, staand of liggend doen en elke vorm past ook binnen de Mindfulness.

De techniek zelf is eenvoudig te leren. De basis is, je adem te volgen, maar er zijn verschillende methodes mogelijk. Deze oefening kan altijd doorgaan, en eindeloos verdiept en versterkt worden.

Bekijk hier het aanbod van meditatietrainingen en workshops.

 

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 7 =