Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Meditatie Clinics

Duur:
Varieert

Kosten:
Varieert

Voor wie
Voor iedereen die nieuwsgierig naar meditatie, het landschap van meditatie en voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houdt je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

De meditatie die we beoefenen
Er zijn vele meditatiestromen en soorten meditaties die je kunt beoefenen. Mediteren kun je ook op veel verschillende manieren leren. Bundelt biedt Mindful-, (inzichtmeditatie) en mettameditatie uit andere contemplatieve tradities gericht op compassie. Deze meditaties zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness meditatie, in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een seculiere meditatie-traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga.

Wat doen we tijdens de Meditatie Clinic
Tijdens meditatie clinics zullen we Mindfulness- en metta meditatie beoefenen en krijg je inzicht in het landschap van meditatie; de schouders waarop deze mediatietraditie staat maar ook het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness, wat er gebeurd in de brein wanneer we meditatie beoefenen. Je hoeft niets mee te nemen, maar je eigen plaid of flesje water is misschien fijn. Draag bij voorkeur losjes zittende kleding.

Begeleiding
Jolien Posthumus haalde ruim 12 jaar geleden behaalde haar Advanced Certificate BodyBalance (yoga, pilates en tai-chi) en is zich gaan verdiepen en gericht bijscholen op het gebied van bewustwording, psycholigie en mindfulness. Als gecertificeerd Mindfulnesstrainer (MBSR – categorie 1) is zij onderlegd in het begeleiden van mindfulnessmeditatie (inzichtmeditatie) en mettameditatie vanuit andere contemplatieve tradities zoals: mindfulness-yoga, lichaamsverkennende meditatie loopmeditatie, zitmeditatie. Zij verdiept haar eigen meditatieoefening en trainerschap door het volgen van retraites, trainingen, supervisies, intervisies en het lezen van (vak-)literatuur volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness. Naast achtweekse Mindfulnesstrainingen begeleidt zij regelmatig stiltedagen van 4 of 8 uur en Meditatie Clinics. De heldere, warme en praktische aanpak is wat Jolien kenmerkt.

Zij gingen je voor:

LIDMAATSCHAP VMBN

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT en aangesloten bij beroepsvereniging VMBN categorie 1. De VMBN waarborgt en bewaakt de samenhang, kwaliteit en ontwikkeling van MBSR en MBCT in Nederland.

Lees hier meer over het VMBN
Skip to content