Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Clinics

Duur:
Varieert

Kosten:
Varieert

Voor wie
Voor iedereen die nieuwsgierig naar Mindful meditatie, voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness en Mindful werken. Voor iedereen kan een clinic op maat gemaakt worden.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houdt je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft zoals je collega`s en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

De meditatie die we beoefenen
Er zijn vele meditatiestromen en soorten meditaties die je kunt beoefenen. Mediteren kun je ook op veel verschillende manieren leren. Bundelt biedt Mindful-, (inzichtmeditatie) en mettameditatie uit andere contemplatieve tradities gericht op compassie. Deze meditaties zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness meditatie, in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een seculiere meditatie-traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga. Elke clinic word op maat gemaakt en is eerder gegeven in organisaties, op festivals en tijdens hei- en ledendagen o.a. bij De Nieuwe Kerk, Surfana Festival , het Van Gogh Museum, De Nederlandse Verzekeringsbank, Gemeente Haarlem De Broekriem en ziekenhuis Spaarne Gasthuis.

Clinic | Mindful Meditatie

Tijdens meditatie clinics zullen we Mindfulness- en metta meditatie beoefenen en krijg je inzicht in het landschap van stress en meditatie; de schouders waarop deze meditatietraditie staat. Het is vooral ervaringsgerichte clinic.

Clinic | Mindful werken

Door eenvoudige oefeningen kun je los komen van de dagelijkse stress en je balans hervinden. Je krijgt inzicht op patronen, negatieve gedachten en de optie keuzes te maken die bij jou passen. Zo kun jij je werk de baas worden en meer plezier en voldoening halen uit de dingen die je doet.

Clinic | Mindful Breinkennis

Tijdens deze clinic krijg je inzicht in het landschap van stress en mindfulness meditatie; de schouders waarop deze mediatietraditie staat maar ook het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness, wat er gebeurd in de brein wanneer we meditatie beoefenen.

Clinic | Mindful solliciteren

Je bent opzoek naar een nieuwe baan. Misschien heb je een afstand tot de arbeidsmarkt of ga je solliciteren in een ander vakgebied. Dan kan het zijn dat je te maken hebt met automatisch negatieve gedachten die niet helpend zijn tijdens dit proces. De Clinic Mindful Solliciteren helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Clinic | Mindful ondernemen

Net gestart als ZZP-er en ga jij als freelancer aan de slag? Daar komen heel wat onzekerheden bij kijken. Hoe zorg jij voor jezelf tijdens deze te gekke periode waar je vol energie in de rollercoaster zit? De Clinic Mindful Ondernemen helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Clinic | De Mindful Eventmanager

In aanloop en tijdens een event sta je als producent aan! Hoe zorg je tijdens deze periode wat beter voor jezelf zorgt en na afloop goed hersteld? Kies je vaak een quick-fix of is het toch beter hier de tijd voor te nemen? De Clinic De Mindful Eventmanager helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Zij gingen je voor: