Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Clinics

Duur:
Varieert

Kosten:
Varieert

Voor wie
Voor iedereen die nieuwsgierig naar Mindful meditatie, voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness en Mindful werken. Voor iedereen kan een clinic op maat gemaakt worden.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houdt je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft zoals je collega`s en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

De inhoud en effecten van de training
Een in company mindfulnesstraining kan een waardevol onderdeel van een human resourcesbeleid in een bedrijf of organisatie. Medewerkers ervaren na een training dat minder last hebben van stress en negatieve gedachten, sneller signaleren dat er wat aan de hand is, contacten met collega’s positiever ervaren en beter omgaan met conflicten en zelfbewuster en vitaler zijn.
Mindfulness is geen trucje dat je in paar uurtjes leert of leert door erover te lezen. Het is een vaardigheid die je je eigen kunt maken door beoefening. Het is zeer actief werken aan je een nieuwe houding eigen maken. En actief onderzoeken hoe je omgaat met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk. De invulling van deze pragmatische training is dan ook ervaringsgericht en Bundelt biedt hierbij een open en veilige leersetting.

Praktisch en pragmatisch
‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulness­training, Jon Kabat-Zinn. De training leert je praktische tools, bestaat uit toegankelijke oefeningen en geeft heldere inzichten. Deze oefeningen zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness , in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga. Elke clinic word op maat gemaakt en is eerder gegeven in organisaties, op festivals en tijdens hei- en ledendagen o.a. bij De Nieuwe Kerk, Surfana Festival , het Van Gogh Museum, De Nederlandse Verzekeringsbank, Gemeente Haarlem De Broekriem en ziekenhuis Spaarne Gasthuis.

Mindful Clinics in Organisaties
Organiseer jij binnenkort een heidag of teambuildingsdag waar jij je collega`s of medewerkers wilt inspireren? Of wil jij een thema of uitdagingen van het werkveld op een ervaringsgerichte manier bespreekbaar maken? bekijk dan hieronder de Mindful Clinics van Bundelt.

Clinic | Mindful Meditatie

Tijdens meditatie clinics zullen we Mindfulness- en metta meditatie beoefenen en krijg je inzicht in het landschap van stress en meditatie; de schouders waarop deze meditatietraditie staat. Het is vooral ervaringsgerichte clinic.

Clinic | Mindful werken

Door eenvoudige oefeningen kun je los komen van de dagelijkse stress en je balans hervinden. Je krijgt inzicht op patronen, negatieve gedachten en de optie keuzes te maken die bij jou passen. Zo kun jij je werk de baas worden en meer plezier en voldoening halen uit de dingen die je doet.

Clinic | Mindful Breinkennis

Tijdens deze clinic krijg je inzicht in het landschap van stress en mindfulness meditatie; de schouders waarop deze mediatietraditie staat maar ook het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness, wat er gebeurd in de brein wanneer we meditatie beoefenen.

Clinic | Mindful solliciteren

Je bent opzoek naar een nieuwe baan. Misschien heb je een afstand tot de arbeidsmarkt of ga je solliciteren in een ander vakgebied. Dan kan het zijn dat je te maken hebt met automatisch negatieve gedachten die niet helpend zijn tijdens dit proces. De Clinic Mindful Solliciteren helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Clinic | Mindful ondernemen

Net gestart als ZZP-er en ga jij als freelancer aan de slag? Daar komen heel wat onzekerheden bij kijken. Hoe zorg jij voor jezelf tijdens deze te gekke periode waar je vol energie in de rollercoaster zit? De Clinic Mindful Ondernemen helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Clinic | De Mindful Eventmanager

In aanloop en tijdens een event sta je als producent aan! Hoe zorg je tijdens deze periode wat beter voor jezelf zorgt en na afloop goed hersteld? Kies je vaak een quick-fix of is het toch beter hier de tijd voor te nemen? De Clinic De Mindful Eventmanager helpt je hier inzicht in te krijgen en wellicht ook nieuwe inzichten te verwerven.

Zij gingen je voor: