Mindful in Marokko

Datum:
24 november t/ 2 december 2019 Marokko

Voor wie:
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar meditatie uit de achtweekse Mindfulnesstraining of de eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training.

Programma:
Via het indrukwekkende, ruige Atlasgebergte en Ait Ben Haddou rijd je per jeep door de onverwachts groene Draavallei naar het letterlijke einde van de weg. M’hamid, het begin van de woestijn. Tijdens de reis worden 2 of 3 maal per dag zitmeditaties afgewisseld met een lichaamsgerichte oefeningen (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie.

Zindernis Woestijnreizen organiseert samen met Bundelt een prachtige Mindfulness Walking in Zuid-Marokko. Van 24 november t/m 2 december 2019 kun je mee voor een hele week zonder deadlines en haast… rustig de tijd nemen voor jezelf. Als een kind volledig opgaan in het hier en nu. De tijd anders leren ervaren, niet praten en denken over gisteren en morgen. Tijd om gewoon te ‘zijn’.

Meestal zijn we druk bezig met van alles en nog wat. We denken aan de problemen van gisteren en de zorgen van morgen. Rennend van het een naar het ander, zonder regelmatig de tijd te nemen om te kijken waar we nu staan in het leven. Te vaak laten we ons ook meeslepen door gevoelens, emoties en gedachtes en zorgen we niet goed genoeg voor ons zelf. Tuurlijk, we weten dat het anders zou moeten, maar we komen er maar niet aan toe. Of je komt er wel aan toe om bijvoorbeeld die training Mindfulness te volgen, maar hebt gemerkt dat dit weer wat verwaterd is.

Wandelen en Mindfulness in de Marokkaanse Sahara. Een 9-daagse Marokko Woestijnreis zonder deadlines en haast. Mindfulness in een decor van groene oases en goudgele zandduinen. Beleef van 24 november t/m 2 december de magie en leef met volle aandacht in het moment, in het ritme van de Sahara. Je bent een heerlijke week weg uit je gewone leven, ondergedompeld in een andere, rijke cultuur. Samen met de vele Mindfulness oefeningen, de 4-daagse hike met stiltewandelingen en de prachtige omgeving geeft dit je rust en ruimte in je hoofd. Je voelt een enorme vrijheid en krijgt meer inzicht in de dingen die voor jou belangrijk zijn in jouw leven, je komt weer tot jezelf, bouwt nieuwe energie op en kunt immens genieten van alles om je heen.

Dus ben jij ook nieuwsgierig naar meditatie en oefeningen uit de achtweekse Mindfulnesstraining of wil je je eigen beoefening verdiepen of weer onderhouden na een training? Gun jezelf dan deze reis, stap even uit je dagelijkse leven en kom helemaal tot rust! Het enige dat je nog hoeft te doen is je vliegticket boeken.

Wanneer je vragen hebt over het Mindfulness programma kun je altijd contact opnemen met Jolien: 06-42157748 Voor overige vragen kun je het contactformulier invullen of bellen met Fanny: 06-37012064. We helpen je graag!

Zindernis Woestijnreizen

Zindernis Woestijnreizen is ontstaan vanuit een passie voor verhalen en verbinding. Initiatiefnemer en reisorganisator Fanny van Laerhoven is jarenlang werkzaam in het boekenvak. ‘Jaren tussen de verhalen. De één nog mooier dan de ander. Bij het lezen van een boek gaat er telkens een nieuwe wereld voor je open. In al deze jaren ben ik vaak in Marokko geweest, op familiebezoek en op ontdekkingstochten. In de herfst van 2015 was ik weer in de Marokkaanse woestijn en – terwijl ik de verhalen voor mijn ogen zag ontstaan werd het me duidelijk dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in mijn eigen leven. Naast mijn boekenvakwerk wil ik weer naar buiten, daar waar de verhalen zijn.

Zindernis Woestijnreizen wil een bijdrage – hoe klein ook – leveren aan de ontwikkeling en instandhouding van dit woestijngebied in Zuid-Marokko. De bevolking is warm, gastvrij en hebben de focus op hun eigen gebied, de natuurschoonheid van het zuiden is duizelingwekkend. Het leven is er niet bepaald makkelijk. De woestijn rukt op, niets en niemand ontziend, de vroegere nomaden zijn noodgedwongen in de dorpen en steden neergestreken en er is weinig werk.

Bekijk ook de andere retraites van bundelt

Mindful Meditatie

Mediteren is in gesprek gaan met jezelf. Communiceren. Een band met jezelf opbouwen. Aandachtig en zonder oordeel aanwezig zijn. Vriendschap sluiten met jezelf

Meer informatie

mindful stiltedag

Je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training en op professionele wijze de stilte in geleid wordt in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Kennemerland.

Meer informatie

mindful retraite dag

Een hele dag niet-doen, een dag voor jezelf in een de bosrijke omgeving inclusief lunch. Een hele dag mindfulness ervaren en beoefenen bij een professionele trainer.

Meer informatie

Mindful Retraite Weekend

In drie dagen gaan we aan de slag met diverse mindfulness oefeningen, mindful yoga, meditatietechnieken en wandelingen door de prachtige Ermelose bos en heide.

Meer informatie
Skip to content