Mindful Retraite Dag | zondag 12 mei | Nationaal Park Kennemerduinen

bundelt
door
Mindful Retraite Dag | zondag 12 mei | Nationaal Park Kennemerduinen

Tijdens deze Mindful Retraite Dag wordt je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een hele dag ontspannen, tijd voor jezelf, genieten, wandelen, yoga, meditatie,  mindfulness ervaren en beoefenen.

Mindfulness, we houden even op met wat we bezig waren en we kijken met een aandacht naar wat er is. Leren omgaan met de wisselvalligheden van het leven. Niemand anders dan jij zit aan het roer! In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer er een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om te kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt.

Dit vraagt actieve beoefening. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, onze gedachten nemen ons maar vaak genoeg weg van het hier en nu. Tijdens deze Mindful Retraite Dag beoefenen we Mindfulness-meditatie zoals Zitmeditatie, Bodyscan, Mindful Yoga en Mindful Movement.

Programma
Mindfulness gaat erover dat we op elk moment kijken wat passend is en deze dag is het ‘niets moet, alles mag’ principe ons uitgangspunt. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan programma onderdelen.

09:45 – 10:00 | Kennismaking en start van de dag
10:00 – 12:00 | Mindfulness – Meditatie beoefening
12:00 – 13:00 | Lunch (in stilte) en vrije tijd
13:00 – 13:30 | Mindfulness – Thema De wandelpaden in ons brein
13:30 – 14:30 | Mindfulness – Meditatie beoefening
14:30 – 15:15  | Mindfulness boswandeling (in stilte met de groep of wandel lekker zelf/samen)
15:15 – 15:45  | Koffie, thee en vrije tijd
15:45 – 16:30 | Interpersoonlijke Mindfulness beoefening
16:30 – 16:45 | Afsluiting van de dag

Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:
-Meditatie, yoga, mindfulness en wandelen
– Gebruik van matje en meditatiekussen op locatie
– Vegetarische lunch verzorgd door biologische cateraar
– Koffie/thee en (gezonde) snacks
– Inlog online werkmap met begeleidde audio`s
– Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer

Locatie
Deze Mindful Retraite Dag vindt plaats in De Bosuil is een prachtige locatie gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De Bosuil is een voormalige werkschuur die Natuurmonumenten heeft verbouwd tot een authentieke locatie.
De Bosuil beschikt over een heren en dames toilet, keuken, douche en heeft, stoelen en houten banken met kussens die naar keuze kunnen worden neergezet. Matten en meditatiekussen worden door Bundelt verzorgt. Buiten staan een aantal picknickbankjes en stoelen. De Bosuil staat de gehele dag tot onze beschikking om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.
De Bosuil is niet met een auto bereikbaar maar is vanaf parkeerplaats Duin & Kruidberg in ongeveer 15 minuten via een prachtige wandeling door het bos en duingebied te bereiken.

Over Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus
Jolien werkt als Mindfulnesstrainer MBSR en event manager bij haar bedrijf Bundelt. Tot haar portfolio Events behoren o.a. het Van Gogh Museum en het International Conference on Mindfulness 2018. Ruim 12 jaar geleden is zich gaan verdiepen en gericht bijscholen op het gebied van bewustwording, mindfulness, psychologie en ons brein (neurowetenschappen). Zij verdiept haar eigen meditatieoefening door het volgen van retraites, trainingen en lezen van vakliteratuur en volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness.

Bereikbaarheid De Bosuil

Werkschuur ‘De Bosuil’
Duin en Kruidbergerweg 66A
2071 LE Santpoort-Noord

Met de auto
(Let op Tom Tom instelling op nr 74 en dan naar de parkeerplaats in het bos rijden)
Rijdt rechtsaf de parkeerplaats op van het station Santpoort Noord, deze weg gaat het spoor over (Kennemergaardeweg). Je volgt de weg met de bocht mee naar links tot je bij de volgende splitsing komt. Je vervolgt de weg naar links de Duin en Kruidbergerweg op. Na ongeveer 400 meter ziet u links boerderij Hoeve Duin en Kruidberg. Ongeveer 30 meter voor de Hoeve zie je aan de rechterkant de oprijlaan naar de parkeerplaats Duin & Kruidberg. Deze kleine weg volgen en de auto parkeren op de parkeerplaats. Nu het fietspad volgen te voet tot je na ongeveer 10/20 minuten aan je linkerhand een grasveld met woning zit. Nabij de woning zie je de Bosuil.

Met de trein
Vanaf station Santpoort Noord is het ongeveer 5 minuten lopen via de Kennemergaardeweg. Je volgt de weg met de bocht mee naar links tot je bij de volgende splitsing komt. Je vervolgt de weg naar links de Duin en Kruidbergerweg op. Na ongeveer 400 meter zie je links boerderij Hoeve Duin en Kruidberg. Ongeveer 30 meter voor de Hoeve zie je aan de rechterkant de oprijlaan naar de parkeerplaats Duin & Kruidberg. Deze kleine weg volgen en de auto parkeren op de parkeerplaats. Nu het fietspad volgen te voet tot je na ongeveer 10/20 minuten aan je linkerhand een grasveld met woning zit. Nabij de woning zie je de Bosuil.

Deel