Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Retraite Dag

Duur:
1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
EUR 65,-

Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:
– Gebruik van matje en meditatiekussen op locatie
– Vegetarische lunch verzorgd door een cateraar
– Koffie/thee en (gezonde) snacks
– Inlog online werkmap met begeleidde audio`s
– Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer

Voor wie
Deze Mindful Retraite Dag is zeer geschikt om kennis te maken met Mindfulness, je practice te verdiepen of te onderhouden, iedereen is welkom.

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen, Haarlem
Noord Holland

Tijdens deze Mindful Retraite Dag wordt je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf in het Poortgebouw van Elswout, gelegen in het Landgoed Elswout, de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een hele dag Mindfulness ervaren en beoefenen in en groep van maximaal 12 deelnemers. De dag brengt je praktische tools, bestaat uit toegankelijke oefeningen en geeft heldere inzichten.

Mindfulness, we houden even op met wat we bezig waren en we kijken met een aandacht naar wat er is. Leren omgaan met de wisselvalligheden van het leven. Niemand anders dan jij zit aan het roer!

In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer er een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om te kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt.

Dit vraagt actieve beoefening. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, onze gedachten nemen ons maar vaak genoeg weg van het hier en nu. Tijdens deze Mindful Retraite Dag beoefenen we Mindfulness-meditatie zoals Zitmeditatie, Bodyscan, Mindful Yoga en Mindful Movement.

Programma
Mindfulness gaat erover dat we op elk moment kijken wat passend is en deze dag is het ‘niets moet, alles mag’ principe ons uitgangspunt. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan programma onderdelen.

10:00 – 10:15 | Kennismaking en start van de dag
10:15 – 12:00 | Mindfulness – Meditatie beoefening
12:00 – 13:00 | Lunch (in stilte) en vrije tijd
13:00 – 13:30 | Mindfulness – Thema De wandelpaden in ons brein
13:30 – 14:30 | Mindfulness – Meditatie beoefening
14:30 – 15:15 | Mindfulness boswandeling (in stilte met de groep of wandel zelf)
15:15 – 15:45 | Koffie, thee en vrije tijd
15:45 – 16:15 | Mindfulness – Meditatie beoefening
16:15 – 16:45 | Interpersoonlijke Mindfulness beoefening
16:45 – 17:00 | Afsluiting van de dag

Heb je nog vagen?  Neem gerust contact op of meld je direct aan. Ik hoop je te verwelkomen.

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto of fiets te parkeren (op de daarvoor bestemde plekken). De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.