Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Retraite Dag

Duur:
1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
EUR 85,-

Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:
– Gebruik van matje en meditatiekussen op locatie
– Vegetarische lunch verzorgd door een cateraar
– Koffie/thee en (gezonde) snacks
– Inlog online werkmap met begeleidde audio`s
– Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer

Voor wie
Deze Mindful Retraite Dag is zeer geschikt om kennis te maken met Mindfulness, je practice te verdiepen of te onderhouden, iedereen is welkom.

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen, Haarlem
Noord Holland

Tijdens deze Mindful Retraite Dag word je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten terwijl je op professionele wijze de stilte in geleid wordt. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf in het Poortgebouw van Elswout, gelegen op het Landgoed Elswout, de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Deze dag ga je de stilte in, brengt je praktische tools, bestaat uit toegankelijke oefeningen en geeft heldere inzichten. Een hele dag Mindfulness ervaren en beoefenen in en groep van maximaal 12 deelnemers.

Mindfulness beoefenen. We houden even op met wat we bezig waren en we kijken met een aandacht naar wat er is. Leren omgaan met de wisselvalligheden van het leven. In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer er een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om te kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt.

Dit vraagt actieve beoefening. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, onze gedachten nemen ons maar vaak genoeg weg van het hier en nu. Tijdens deze Mindful Retraite Dag beoefenen we Mindfulness meditatie zoals Zitmeditaties, de Bodyscan en Mindful Movement.

Programma

10:00 – 10:15 | Kennismaking en start van de dag
10:15 – 12:00 | Mindfulness – Meditatie beoefening
12:00 – 13:00 | Stilte Lunch en vrije tijd
13:00 – 13:30 | Mindfulness – Een stukje breinkennis
13:30 – 14:30 | Mindfulness – Meditatie beoefening
14:30 – 15:15 | Mindfulness boswandeling in stilte (of wandel zelf)
15:15 – 15:45 | Koffie, thee en vrije tijd
15:45 – 16:15 | Mindfulness – Meditatie beoefening
16:15 – 16:45 | Interpersoonlijke Mindfulness beoefening
16:45 – 17:00 | Afsluiting van de dag

Deelnemers van de retraite dag op zondag 22 maart 2020 ontvangen èènmaling een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat april 2020 verschijnt.

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

Heb je nog vagen?  Neem gerust contact op. Ik hoop je te verwelkomen.

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto of fiets te parkeren (op de daarvoor bestemde plekken). De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Bekijk ook de andere retraites van bundelt

Mindful mediteren

Mediteren is niet anders dan luisteren. In gesprek gaan met jezelf. Communiceren. Een band met jezelf opbouwen. Aandachtig en zonder oordeel aanwezig zijn. Vriendschap sluiten.

meer informatie

Mindful stiltedag

Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren tijdens de Mindful Stiltedag.

meer informatie

Mindful Retraite Weekend

Voor Lighthouse Works begeleidt Jolien Mindful Retraite Weekenden op het gebied van Mindfulness voor beginners en gevorderden. In drie dagen gaan we aan de slag met diverse oefeningen, meditatietechnieken en wandelingen door het bos.

meer informatie

mindful in marokko

De woestijn in Marokko is de ideale omgeving om die broodnodige pas op de plaats te maken en rustig de tijd te nemen voor jezelf. Om te onderzoeken en te ontmoeten. Om jezelf te verbinden, met de wereld binnen en buiten.

meer informatie