Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful stiltedag haarlem

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland

*** Wanneer de maatregelen het weer toelaten, plannen wij weer meerdere Stiltedagen aan en hopen wij je zo snel mogelijk weer te verwelkomen!

Duur:
1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
EUR 85,00

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout

    Deze Mindful Stiltedag is inclusief:
  • Vegetarische lunch verzorgt door cateraar BiHealthy
  • Koffie/thee en (gezonde) snacks
  • Een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht
  • Gebruik van matje, deken en meditatiekussen op locatie
  • Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer Jolien
Jolien Posthumus- Bundelt-Mindfulness-Racisme

Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren tijdens de Mindful Stiltedag waar je op professionele wijze de stilte in geleid wordt.

Leren en blijven oefenen
Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houd je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden waar we allemaal in het leven mee te maken krijgen, is door mindfulness beoefening. Deze vorm van beoefening is evidence based gezien het zich de afgelopen jaren keer op keer wetenschappelijk bewezen heeft in het ontwikkelen van vaardigheden als veerkracht, flexibiliteit, beschikbaar zijn voor fijne momenten en nog veel meer.

Mindfulness meditatie en Contemplatie
Bundelt biedt tijdens deze stiltedagen mindful- en mettameditatie gericht op compassie aan. We wisselen meditaties op de adem af met zitmeditaties, loopmeditaties, body-scan en liggende- en staande mindful yoga. We wandelen uiteraard ook in de bosrijke omgeving van Elswout en hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Programma:
10:00 – 10:15 | Start van de dag in stilte
10:15 – 12:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
12:30 – 13:30 | Stilte lunch en vrije tijd
13:30 – 14:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
14:30 – 15:10 | Mindfulness boswandeling in stilte
15:10 – 15:30 | Koffie & thee in stilte en vrije tijd
15:30 – 17:00 | Mindfulness – (interpersoonlijke) meditatie beoefening

Praktisch
Voor iedereen die de mindfulness training heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg. Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee gezien we onze schoenen uitdoen. Misschien vind je het fijn een flesje water bij je te hebben? Je ontvangt het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat eerder van haar verscheen.

Een deelnemer zei:
“Jolien heeft mij een paar jaar geleden op een prettige manier kennis laten maken met mindfulness op de stiltemiddag. De nadruk werd gelegd op ‘het niet fout kunnen doen’ wat mij erg geholpen heeft het te proberen zonder over mijzelf te oordelen. Ik blijf met regelmaat terugkomen op een stiltedag, heel waardevol.”

Jolien Posthumus is mindfulnesstrainer MBSR en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut. Jolien is erkend en categorie 1 geregistreerd Trainer Mindfulness Based Programmas bij beroepsvereniging VMBN en dus is vergoeding door de zorgverzekeraar misschien mogelijk. Neem hier zelf altijd nog contact over op met je zorgverzekering.

“Ik zet mij in voor de integratie van Mindfulness in onze samenleving en het mogen trainen van Mindfulness is voor mij een grote eer en een nog groter plezier. De ander ontmoeten is ook jezelf beter leren kennen”.

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen, Haarlem

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto (betaald) of fiets te parkeren. De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Voorzijde van het pand

De trainingsruimte

De trainingsruimte

De privétuin van de locatie

Stilte

Vegetarische lunch

Gezonde snack

Gezonde snack

Skip to content