Mindful Stiltedag Haarlem

Een Mindful Stiltedag is als een mini retraite. Het is een heerlijke dag helemaal voor jezelf. Een soort pauzeknop, een onderbreking van het dagelijkse drukke leven.

De stilte actief opzoeken. Gek idee? Nee zeker niet!
Stilte is actieve zelfzorg, een menselijke deugd, een andere manier om te luisteren in een wereld waarin we heel veel praten. Wanneer je rust op de plek waar je nu staat in het leven, hier vertraagt en verstilt, kun je voelen hoe het met je is. Ontstaat ruimte voor reflectie, wijsheid, creativiteit en nieuwe inzichten.

Even niks moeten, maar gewoon ‘zijn’. In stilte.
Veel van ons herkennen het ongemak dat we dan in eerste instantie tegen kunnen komen als we stoppen met doen. Een hoofd dat vol zit, een lichaam dat door raast, gevoel van weerstand, irritatie, onrust. Tijdens deze Stiltedag word je op professionele wijze door dit proces naar de Stilte begeleidt. Zo kun jij zijn in plaats van doen.

Het is een dag vol zelfzorg in het prachtige monumentale pand, het Poortgebouw van Elswout, een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing en met veel stinsenplanten. Ook krijg je tijdens deze  dag diverse praktische handvatten aangereikt zodat je ook in jouw dagelijkse leven met minder stress en meer aandacht, rust en zelfzorg kunt leven.

Vier keer per jaar duiken we samen de Stilte in op deze prachtige locatie. ‘Op de maat van de seizoenen’.

Een deelnemer zei:
“Jolien heeft mij een paar jaar geleden op een prettige manier kennis laten maken met stilte tijdens de Stiltedag. Ik was nieuwsgierig maar vond het ook spannend. De nadruk werd gelegd op ‘het niet fout kunnen doen’ wat mij erg geholpen minder over mijzelf te oordelen. Ik heb de mIndfulnesstraining ook gevolgd en blijf met regelmaat terugkomen op een Stiltedag, heel waardevol.”

Jolien Posthumus

De mindfulness­oefeningen zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en mindful bewegen deel uit van het programma.

Programma:
10:00 – 10:15 | Start van de dag
10:15 – 12:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
12:30 – 13:30 | Stilte lunch en vrije tijd
13:30 – 14:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
14:30 – 15:10 | Mindfulness wandeling in stilte
15:10 – 15:30 | Koffie & thee in stilte en vrije tijd
15:30 – 17:00 | Mindfulness – (interpersoonlijke) meditatie beoefening

Voor wie
De Stiltedag is geschikt voor iedereen met en zonder ervaring op het gebied van mindfulness en meditatie. Neem bij twijfel over deelname gerust contact op.

Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee gezien we onze schoenen uitdoen. Misschien vind je het fijn een flesje water bij je te hebben? Je ontvangt het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat eerder van haar verscheen.

Kosten
€ 125,00 inclusief btw

Deze Stiltedag is zijn inclusief
– gebruik van matje, meditatiekussen en deken op locatie
– vegetarische lunch en snack in de middag door cateraar BiHealthy
– aangekleed water, koffie/thee en (gezonde) snacks & fruit
– professionele begeleiding door categorie 1 trainer
– een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht (t.w.v. €18,50)

Heb jij je aangemeld en kun toch niet aanwezig zijn? Geen probleem, dan kies je een andere Stiltedag naar wens uit om bij aan te sluiten!

mindfulness poortgebouw haarlemDe trainingen worden gegeven in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto (betaald) of fiets (kosteloos) te parkeren op de daarvoor bestemde plekken.

Deelnemers
Max 7 ivm corona

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12a
2051 AE Overveen, Haarlem

Jolien is als ervaren trainer van training- en opleidingsinstituut CvM volledig opgeleid en gecertificeerd op het hoogste niveau (VMBN categorie 1 geregistreerd & VVM Mindfulness Professional geregistreerd).

Zij is aangesloten bij CVM en psychologenpraktijk VKTO waar zijn mindfulness trainingen zowel individueel als in groepsverband geeft. Mindfulness Based Educatie & Inquiry, Deep Democracy, de 5 manieren naar welzijn en wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie zijn de sleutel tot haar professionele praktijk.

Achtweekse mindfulness training • Mindfulness Based Stress Reduction • Mindfulness Based Individuele Mindfulness Based Cognitive Therapy • Trauma sensitieve Mindfulness • Interpersoonlijke Mindfulness

April 2020 verscheen haar boek Mindfulness in het veld van aandacht.
Lees verder

MIndfulness Haarlem Jolien

Veilig trainen in het Poortgebouw in coronatijd

Veilig in een groep
Deelnemers en van mindfulnesstrainingen en stiltedagen ervaren het als verdiepend om in een fysieke setting met elkaar te kunnen leren en oefenen. Dit is inderdaad een belangrijke waarde.

En omdat we jouw gezondheid en veiligheid als deelnemer aan de groep voor zetten, zijn we extra alert tijdens de coronapandemie. Hieronder beschrijven we de geldende maatregelen tijdens onze bijeenkomsten, het veiligheidsprotocol.

Veiligheidsprotocol
Ons veiligheidsprotocol begint bij de voorbereiding van een groep. Voordat we elkaar in de groep ontmoeten volgen we een serie standaard veiligheidsstappen. Deelnemers ontvangen een mail vooraf met concrete preventiemaatregelen. Kort tevoren en bij binnenkomst doen we een gezondheidscheck met natuurlijk de boodschap om niet te komen bij klachten die op corona lijken. We hebben van ieder de gegevens, mocht contact achteraf nodig zijn.

Voorzorgsmaatregelen
In het Poortgebouw van Elswout hebben we maatregelen genomen voor een goede ventilatie, het onderling afstand houden (als het nodig is werken we met kleinere groepen of alleen in grote zalen) en we een desinfectiezuilen bij de ingang hangen. Daar dragen we (indien) verplicht mondkapjes.

Als je een keertje niet kunt
Ook kan het soms zijn dat je het een keertje beter vindt om niet te komen in verband met bijvoorbeeld verkoudheidsklachten. Wij ondersteunen deze voorzichtigheid en de trainer/docent zal dan samen met jou zoeken naar een passende oplossing (zoals hybride aansluiten of samen met de trainer individueel de sessie doornemen per beeldverbinding).

De actuele maatregelen

  • Mondkapjes zijn verplicht in de gang, de pantry/keuken en op de hal naar het toilet. Zodra je van je zitplaats opstaat, zet je mondkapje op.
  • Neem goed de basisregels in acht: handen wassen, 1,5 meter afstand, voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten.
  • Hou duidelijk 1,5 meter afstand. Ga respectvol met elkaar om. In de groep en bij het werken
  • Een coronabewijs is niet nodig om mee te kunnen doen aan de training of Stiltedag. Bundelt vraagt deelnemers of zij goed willen nagaan of ze gezond zijn voordat ze naar het CVM komen. Wij zorgen dan met elkaar voor een veilige omgeving om te trainen.

Bundelt volgt de maatregelen die de Nederlandse overheid uitvaardigt op advies van het RIVM en de beroepsvereniging voor mindfulness­trainers, de VMBN. We passen ons protocol steeds aan als de overheidsmaatregelen veranderen. Check deze pagina dus regelmatig.

Stel gerust een vraag
Het zijn uitdagende tijden, maar op deze manier kunnen we, samen met jou als deelnemer, gelukkig een weg te vinden om mindfulness te blijven oefenen, in de meest veilige condities. Heb je vragen over ons Covid-beleid of twijfel je over deelname aan een cursus bij ons? Neem gerust contact op om een en ander te bespreken.

Wees welkom!

*Informatie: deze pagina is voor het laatst aangepast op 20 november 2021.

Klik op de onderstaande startdata om je aan te melden

februari 2022
mei 2022
Geen evenementen gevonden!