Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Stiltedag

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Mindfulness Stiltedag
feb 06

1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
€ 85,00

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout

    Deze Mindful Stiltedag is inclusief:
  • Vegetarische lunch verzorgt door cateraar BiHealthy
  • Koffie/thee en (gezonde) snacks
  • Een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht
  • Gebruik van matje, deken en meditatiekussen op locatie
  • Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer Jolien
Jolien Posthumus- Bundelt-Mindfulness-Racisme

De stilte actief opzoeken. Gek idee? Nee zeker niet!
Stilte is actieve zelfzorg, een menselijke deugd, een andere manier om te luisteren in een wereld waarin we heel veel praten. Wanneer we rusten op de plek waar we nu staan in het leven is er ruimte voor creativiteit en nieuwe inzichten. Wanneer we langere tijd in stilte verblijven is er tijd voor reflectie, tijd voor rust, tijd voor wijsheid.

We stoppen met doen, gaan zitten of liggen en vertragen. Veel van ons herkennen het ongemak dat we dan in eerste instantie tegen kunnen komen. Een hoofd dat nog door tettert, een lichaam dat doorraast, gevoel van weerstand, irritatie, ongemak. Er zijn nog zo veel dingen te doen! Tijdens deze Stiltedag word je op professionele wijze door dit proces naar de stilte begeleidt. Zo kun jij kunt luisteren naar de wijsheid van de stilte, kunt zijn in plaats van doen, een dag terug te keren naar de eenvoud en los te komen van onze dagelijkse routines. Verstillen.

Mindfulnessmeditatie, Reflectie en Contemplatie
Een divers programma met (interpersoonlijke-)mindfulness meditatie, bewegen in aandacht, contemplatie-meditatie en reflectie. Dit te midden van de bosrijke omgeving van Elswout en we hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Programma:
10:00 – 10:15 | Start van de dag in stilte
10:15 – 12:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
12:30 – 13:30 | Stilte lunch en vrije tijd
13:30 – 14:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
14:30 – 15:10 | Mindfulness wandeling in stilte
15:10 – 15:30 | Koffie & thee in stilte en vrije tijd
15:30 – 17:00 | Mindfulness – (interpersoonlijke) meditatie beoefening

Praktisch
De Stiltedagen zijn geschikt voor iedereen met en zonder ervaring op het gebied van meditatie. Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee gezien we onze schoenen uitdoen. Misschien vind je het fijn een flesje water bij je te hebben? Je ontvangt het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat eerder van haar verscheen.

Een deelnemer zei:
“Jolien heeft mij een paar jaar geleden op een prettige manier kennis laten maken met mindfulness op de stiltemiddag. De nadruk werd gelegd op ‘het niet fout kunnen doen’ wat mij erg geholpen heeft het te proberen zonder over mijzelf te oordelen. Ik blijf met regelmaat terugkomen op een stiltedag, heel waardevol.”

Jolien Posthumus is mindfulnesstrainer MBSR en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut. Jolien is erkend en categorie 1 geregistreerd Trainer Mindfulness Based Programmas bij beroepsvereniging VMBN en dus is vergoeding door de zorgverzekeraar misschien mogelijk. Neem hier zelf altijd nog contact over op met je zorgverzekering.

“Ik zet mij in voor de integratie van Mindfulness in onze samenleving en het mogen trainen van Mindfulness is voor mij een grote eer en een nog groter plezier. De ander ontmoeten is ook jezelf beter leren kennen”.

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen, Haarlem

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto (betaald) of fiets te parkeren. De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Voorzijde van het pand

De trainingsruimte

De trainingsruimte

De privétuin van de locatie

Stilte

Vegetarische lunch

Gezonde snack

Gezonde snack

Skip to content