door
Mindful stiltedag | zondag 22 november | Poortgebouw van Elswout

Kosten: EUR 85,00
Deze Mindful Stiltedag is inclusief:

– Meditatie, yoga, mindfulness en wandelen
– Gebruik van matje en meditatiekussen op locatie
– Vegetarische lunch verzorgd door biologische cateraar
– Koffie/thee en (gezonde) snacks
– Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer
– Boek Mindfulness in het veld van aandacht

Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren tijdens de Mindful Stiltedag waar je op professionele wijze de stilte in geleid wordt in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Leren en blijven oefenen
Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houd je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden waar we allemaal in het leven mee te maken krijgen, is door mindfulnessbeoefening. Deze vorm van beoefening is evidence based gezien het zich de afgelopen jaren keer op keer wetenschappelijk bewezen heeft in het ontwikkelen van vaardigheden als veerkracht, flexibiliteit, beschikbaar zijn voor fijne momenten en nog veel meer.

Mindfulnessmeditatie en Contemplatie
Bundelt biedt tijdens deze stiltedagen mindful- en mettameditatie gericht op compassie aan. We wisselen meditaties op de adem af met zitmeditaties, loopmeditaties, body-scan en liggende- en staande mindful yoga. We wandelen uiteraard ook in de bosrijke omgeving van Elswout en hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Programma Stiltedag in het Poortgebouw Haarlem:
10:00 – 10:15 | Start van de dag in stilte
10:15 – 12:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
12:30 – 13:30 | Stilte lunch en vrije tijd
13:30 – 14:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
14:30 – 15:10 | Mindfulness boswandeling in stilte
15:10 – 15:30 | Koffie & thee in stilte en vrije tijd
15:30 – 17:00 | Mindfulness – (interpersoonlijke) meditatie beoefening

Praktisch
Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg. Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee gezien we onze schoenen uitdoen. Misschien vind je het fijn een flesje water bij je te hebben?

Een deelnemer zei:
“Jolien heeft mij een paar jaar geleden op een prettige manier kennis laten maken met mindfulness op de stiltemiddag. De nadruk werd gelegd op ‘het niet fout kunnen doen’ wat mij erg geholpen heeft het te proberen zonder over mijzelf te oordelen. Ik blijf met regelmaat terugkomen op een stiltedag, heel waardevol.”

Jolien Posthumus is mindfulnesstrainer MBSR en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut. Jolien is erkend en categorie 1 geregistreerd mindfulnesstrainer bij beroepsvereniging VMBN en dus is vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hier altijd nog contact over op met je zorgverzekering. April 2020 verschijnt haar boek Mindfulness in het veld van aandacht. “Ik zet mij in voor de integratie van Mindfulness in onze samenleving en het mogen trainen van Mindfulness is voor mij een grote eer en een nog groter plezier. De ander ontmoeten is ook jezelf beter leren kennen”. 

Deel

Skip to content