Mindfulness at the MPI Campfire event | 18 september | Jolien Posthumus

bundelt
door
Mindfulness at the MPI Campfire event | 18 september | Jolien Posthumus

MPI, de event vakvereniging, organiseert jaarlijks een groot aantal bijeenkomsten voor haar leden: MPI Events, netwerkbijeenkomsten, verdiepingscursussen en een jaarlijks congres dat vooral bekendstaat om ‘inspiratie’

In de afgelopen jaren is er steeds vaker aandacht voor welzijn van werknemers. Bedrijven investeren miljoenen in welzijn programma’s om niet alleen ziekteverzuim te reduceren maar ook om te investeren in beter presterende werknemers. De hamvraag is: waarom passen we dit niet in onze events toe? Moeten we er niet voor zorgen dat onze deelnemers het maximale uit een event halen? Als we ervoor kunnen zorgen dat deelnemers relaxter aan een event beginnen en geconcentreerder deelnemen aan de sessies, zou dit invloed hebben op de doelstellingen van het event en de tevredenheid van de deelnemers. Tahira Endean, een zeer bekende internationale event professional neemt ons mee in haar visie op wellbeing in het design van events. Daarnaast zal Jolien Posthumus, een ervaren event manager ons meenemen in de wereld van mindfulness en wat het doet met het menselijk brein.

Designing for Wellbeing One Event at a Time
Volgens de ‘Incentive Research Foundations Wellness in Meetings en Incentive Travel Study’ (2017 theirf.org) “investeren respondenten die meetings plannen voor hun eigen bedrijf, in welzijn en duurzaamheid en rapporteren dat hun bedrijven welzijn programma’s hebben.  Echter, deze vertalen zich niet naar een vergelijkbare sterke focus op welzijn en duurzaamheid in meetings, hetzij in ontwerp, beleid of budgetten.” Dit is een leemte die we kunnen aanpakken in het ontwerp van een meeting van de belangrijkste toegepaste elementen.

De sessie van vandaag biedt tientallen eenvoudige ideeën om deelnemers beter te verzorgen, meer positieve resultaten (en evaluaties) en ook welzijn voor onszelf te genereren, wat resulteert in sterkere teams die beter kunnen voldoen aan de eisen van de klant.

Tahira Endean, CMP, DES, CED
Event Producer, BC Innovation Council
Schrijfster, Intentional Event Design, Our Professional Opportunity

Tahira is een nieuwsgierige evenementproducent, gepassioneerd door intentional design  en integratie van nu alomtegenwoordige technologie om de menselijke ervaring op evenementen en elke dag te verbeteren. Tahira is toegewijd aan de industrie en is erkend voor een reeks bijdragen. In 2016 kreeg ze de naam MeetingsNet Changemaker en werd ze genomineerd in Vancouver voor de Global Influencer Industry Day Influencer en MPI BC Chapter Mentor of the Year. In 2015 werd ze uitgeroepen tot een van de “Top 5 Women in Event Technology”, werd ze opgenomen in de Hall of Fame van Meetings Canada in de categorie Big Idea en meest recentelijk een van de 20 meest fascinerende vrouwen van Canada bij evenementen van het Canadese tijdschrift Special Event . Gedreven door een fascinatie voor wat we leren over neurowetenschap en de kracht van de vijf zintuigen om het geheugen te verbeteren, kennis te behouden en verbindingen te verbeteren, is ze voortdurend op zoek naar geschikte manieren om de meest relevante meet en eventomgevingen te ontwerpen. Als instructeur bij BCIT, het British Columbia Institute of Technology, geeft ze de instructie Special Event Planning en Sustainable Event Management. Zij levert regelmatig bijdragen aan de publicaties in de industrie, waaronder verschillende secties in de 9e editie van de CIC-handleiding die het kader biedt voor de CMP-onderzoeken. Tahira houdt ook van koken, tijd met haar familie en alles met bubbels!

Don’t hesitate, meditate!
Als eventmanager sta je heel vaak “aan”. Alle ballen in de lucht houden, to get the job done, crisismanagement, net dat beetje extra voor de klant. Een prachtig vak is het! Maar het is belangrijk om goed voor het systeem te zorgen, om hem met regelmaat “uit” te zetten. En de 24 uur in een dag worden er toch nooit meer dus kunnen we beter onze aandacht leren managen dan de tijd. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? En is dit wel praktisch haalbaar in deze branche?

Tijdens deze dag duiken we in de wereld van ons stresssysteem, waarom iedereen aan het mediteren geslagen is en het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness. Wat gebeurt er in het brein wanneer we meditatie beoefenen?Jolien Posthumus is 33 en woont in Haarlem. Zij is Eventmanager en Mindfulnesstrainer MBSR (cat.1) & Meditatie facilitator. Tot haar Event portefeuille behoren o.a. het Van Gogh Museum en de International Conference on Mindfulness 2018 (UvA en Radboud Universiteit). Ruim 12 jaar is zij zich gaan verdiepen en gericht gaan bijscholen op het gebied van bewustwording, mindfulness, psychologie en ons brein (neurowetenschappen). Als gecertificeerd Mindfulnesstrainer is zij onderlegd in het begeleiden van mindfulnessmeditatie, inzichtmeditatie en metameditatie vanuit andere contemplatieve tradities.
Deel