Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven

Jon Kabat-Zinn - grondlegger van Mindfulness

klaar voor nieuwe vaardigheden

Met nieuwe vaardigheden kun jij dingen onderzoeken, accepteren of veranderen. Misschien ben je hiernaar op zoek, omdat je lichaam aangeeft dat er iets niet helemaal goed gaat of omdat je net een aantal grote veranderingen hebt ondergaan en je orde wilt aanbrengen om een nieuwe fase in te gaan. Wellicht schuren er een aantal dingen. Je hebt behoefte aan ondersteuning van een bevlogen trainer met een gerichte opleiding, achtergrond en ervaring, in een toegankelijke setting.

Wat kan bundelt jou brengen?

Wellicht heb jij een vraag, een probleem, wil jij grip krijgen op gewoontes en emoties of ben jij op onderzoek uit. Misschien heb jij al wat hulp van iemand anders; een behandelaar, partner, collega, vriend of vriendin. Hiernaast is het fijn om iets binnen handbereik te hebben, een methode die jij zelf vaardig bent, zodat jij ook thuis aan de slag kunt en stappen kunt maken. Dit geeft kracht en sterkt je. Bundelt biedt trainingen die bestaan uit methodes aanleren waarmee jij zelf het heft in handen krijgt.

Beoefening en nieuwe vaardigheden

Bundelt biedt meerdere trainingen aan zoals het achtweekse Mindfulnesstraininge MBSR (op open inschrijving, Individueel en In Organisatie), Retraites (dag, weekend en reizen) en Clinics (Mindful werken, Mindful Breinkennis, Mindful Meditatie e.a.). Tijdens deze trainingen onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor groei, zelfkennis en herstel. Wij bundelen beoefening van training met dingen die nieuwe inzichten en vaardigheden geven.

Achtweekse Mindfulness MBSR

Mindfulness is het beoefenen van bewust reageren en leert ons om ons anders te verhouden tot interne en externe stressoren en onze stressreactie. Dit geeft helderheid, (zelf)compassie, inzicht en keuzevrijheid. In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer een stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om van een afstand te kunnen kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt. De training leert je praktische tools, bestaat uit toegankelijke oefeningen en geeft heldere inzichten.

Lees verder

Individuele Mindfulness

De mindfulnesstraining is vooral bekend als groepstraining. In een groep is er sprake van een aantal effecten die in een individuele setting moeilijk te reproduceren zijn. Zoals het leren van elkaar en het merken dat we allemaal deel uitmaken van een ‘common humanity’. Toch heeft individuele mindfulnesstraining veel te bieden, kan het zijn dat jij meer baat hebt bij een een 1-op-1 traject. iMBCT is een meer flexibel en tailor made; we gaan kijken welke mogelijkheden jij hebt en maken een programma op maat.

Lees verder

Mindful Clinics

Tijdens meditatie clinics zullen we Mindfulness- en metta meditatie beoefenen en krijg je inzicht in het landschap van meditatie; de schouders waarop deze mediatietraditie staat maar ook het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness, wat er gebeurd in de brein wanneer we meditatie beoefenen. Je

Lees verder

Mindful in Organisaties

Een In Company-mindfulnesstraining is een kan een waardevol onderdeel van een human resourcesbeleid. Medewerkers ervaren na een training dat minder last hebben van stress en negatieve gedachten, sneller signaleren dat er wat aan de hand is, contacten met collega’s positiever ervaren en beter omgaan met conflicten en zelfbewuster en vitaler zijn.

Lees verder