Teamwork makes the dream work

John C. Maxwell

Achtweekse Mindfulnesstraining in Organisaties

Achtweekse training

Training:
In overleg

Sessie duur:
In overleg

Kosten:
In overleg

incl.: de sessies, geluidsfiles, de behandelde theorie en een overzicht van de oefeningen / opdrachten voor thuis.

Achtweekse training Mindful in Organisaties
 Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en de resultaten tonen aan dat mindfulnesstraining positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Bundelt biedt trainingen en coaching voor zowel groepen als èèn-op-èèn.

Waarom deze training
Veel mensen zeggen: “Ik hou wel van een beetje stress”. Er is echter een belangrijk verschil tussen positieve en negatieve stress. Positieve stress maakt dat we een taak gedaan krijgen en blijken zelfs een gezonde work-out voor cardiovasculair- en immuunsysteem. Het gaat echter mis wanneer het lichaam niet meer uit deze staat van paraatheid komt. Grote werkdruk, hoge prestatie-eisen, dreigende reorganisaties, hoog ziekteverzuim en burn-out, hoge verwachtingen van creativiteit, veel repeterende werkzaamheden zijn redenen dat we niet meer uit deze paraatheid komen. De training maakt je bewuster van niet-helpende gedachten, bewuster van de zaken die emotie triggeren en de mogelijkheid in aanwezigheid te kunnen reageren in plaats van reflex reacties.

De inhoud en effecten van de training
Een in company mindfulnesstraining kan een waardevol onderdeel van een human resourcesbeleid in een bedrijf of organisatie. Medewerkers ervaren na een training dat minder last hebben van stress en negatieve gedachten, sneller signaleren dat er wat aan de hand is, contacten met collega’s positiever ervaren en beter omgaan met conflicten en zelfbewuster en vitaler zijn.

Mindfulness is geen trucje dat je in paar uurtjes leert of leert door erover te lezen. Het is een vaardigheid die je je eigen kunt maken door beoefening. Het is zeer actief werken aan je een nieuwe houding eigen maken. En actief onderzoeken hoe je omgaat met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk. De invulling van deze pragmatische training is dan ook ervaringsgericht en Bundelt biedt hierbij een open en veilige leersetting.

Mindful Clinics in Organisaties
Organiseer jij binnenkort een heidag of teambuildingsdag waar jij je collega`s of medewerkers wilt inspireren? Of wil jij een thema of uitdagingen van het werkveld op een ervaringsgerichte manier bespreekbaar maken? bekijk dan ook eens de Mindful Clinics van Bundelt.

  Uit onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Mindfulness training (MBSR) is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn of haar leven en bereid is op een nieuwe manier naar eigen patronen te kijken.
 • je leert bewuster te leven
 • je krijgt meer aandacht voor kleine dingen
 • je creëert rust in jouw leven
  Mindfulness is effectief gebleken bij de volgende klachten: 
 • veel met gedachten bezig zijn (piekeren)
 • werkstress en burn-out
 • somberheid en voorkomen van depressie
 • chronische pijn
 • klachten op het gebied van angst, spanning en onrust
 • lichamelijke klachten die stress gerelateerd zijn, zoals hoge bloeddruk, vermoeidheid, RSI
  Het blijkt dat medewerkers na een mindfulnesstraining:
 • minder last hebben van stress en negatieve gedachten
 • sneller signaleren dat er wat aan de hand is en doen er dan ook wat aan
 • contacten met collega’s positiever ervaren en makkelijker communiceren
 • beter omgaan met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen
 • zelfbewuster en vitaler zijn
 • meer focus hebben, creatiever zijn en beter presteren
Zij gingen je voor