Teamwork makes the dream work

John C. Maxwell

Mindfulness training in Organisaties

Training
Bundelt biedt het protocollaire en wetenschappelijk onderbouwde programma en stemt dit waar gewenst af op jullie wensen. Ook combineren wij de training met elementen uit de Deep Democracy en met neuro-wetenschappelijke inzichten hoe mindfulness werkt.

Investering
De definitieve investering is afhankelijk van de duur, setting en gewenst maatwerk.

Zou je de medewerkers in de organisatie een andere manier willen aanbieden om met stress om te gaan? Een andere manier om met werkdruk, stresspieken en negatieve gedachten om te gaan? Zou je iets willen bieden dat bij kan dragen aan het vergoten werkplezier, flexibiliteit en vitaliteit? Dan zou de mindfulnesstraining van Bundelt iets voor jullie organisatie kunnen zijn.

Vaardigheden voor op de werkvloer
Veel mensen zeggen: “Ik hou wel van een beetje stress”. Er is echter een belangrijk verschil tussen positieve en negatieve stress. Positieve stress maakt dat we een taak gedaan krijgen en blijken zelfs een gezonde work-out voor cardiovasculair- en immuunsysteem. Het gaat echter mis wanneer het lichaam niet meer uit deze staat van paraatheid komt. Grote werkdruk, hoge prestatie-eisen, dreigende reorganisaties, hoog ziekteverzuim en burn-out, hoge verwachtingen van creativiteit, veel repeterende werkzaamheden zijn redenen dat we niet meer uit deze paraatheid komen. De training maakt je bewuster van niet-helpende gedachten, bewuster van de zaken die emotie triggeren en de mogelijkheid in aanwezigheid te kunnen reageren in plaats van reflex reacties.

Mindfulness training in Organisaties
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en de resultaten tonen aan dat mindfulnesstraining positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Een in company mindfulnesstraining kan dan ook een waardevol onderdeel zijn van een human resourcesbeleid in een bedrijf of organisatie. Echter, als een bedrijf mindfulness zou willen aanbieden, niet om de menselijkheid in het bedrijf te bevorderen maar louter om de productiviteit te verhogen, dan is dat geen mindfulness. Van de organisatie wordt dan ook gevraagd bij het traject aan te sluiten. Medewerkers ervaren na een training dat minder last hebben van stress en negatieve gedachten, sneller signaleren dat er wat aan de hand is, contacten met collega’s positiever ervaren en beter omgaan met conflicten en zelfbewuster en vitaler zijn. Door de groepssetting ervaren we gedeelde menselijkheid, Common Humanity, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet of waar je ook in gelooft.

Bouwstenen van een training in organisatie
De training bestaat uit sessies op jullie locatie en thuisbeoefening voor de deelnemers. We doen verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we thema`s grenzen leren kennen, hoe om te gaan met lastige gedachten en hoe stressvolle momenten beter te beantwoorden. Bij aanvang van de training ontvangt iedereen een werkmap en audiobestanden waar iedereen mee aan de slag gaat.

Bundelt mindfulness Jolien Posthumus Haarlem

Jolien Posthumus is mindfulness trainer en producent in de culturele sector. Als erkend Mindfulness Professional werkt zijn actief rondom welzijn, cultuur en diversiteit. In de trainingen brengt zij zowel individuele als groepsprocessen op gang door het combineren van mindfulness en Deep Democracy.

Haar productionele expertise ligt in de culturele sector, opgedaan bij o.a. het Van Gogh Museum, Natuurmonumenten en het Int. Conference on Mindfulness. April 2020 verscheen haar boek Mindfulness in het veld van aandacht.

Skip to content