Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful Retraite Dag

Duur:
1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
EUR 85,-

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout

    Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:
  • Gebruik van matje, deken en meditatiekussen op locatie
  • Audio opnames van de meditaties waarmee je thuis verder kunt oefenen
  • Vegetarische lunch verzorgt door cateraar BiHealthy
  • Koffie/thee en (gezonde) snacks
  • Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer
Jolien Posthumus- Bundelt-Mindfulness-Racisme

Tijdens deze Mindful Retraite Dag word je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten terwijl je op professionele wijze de stilte in geleid wordt. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf in het Poortgebouw van Elswout, gelegen op het Landgoed Elswout, in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Deze dag ga je de stilte in, brengt je praktische tools, bestaat uit toegankelijke oefeningen en geeft heldere inzichten. Een hele dag Mindfulness ervaren en beoefenen in en groep van maximaal 12 deelnemers. We beoefenen we Mindfulness meditatie zoals zitmeditaties, de Bodyscan en mindful bewegen.

We houden even op met wat we bezig waren en we kijken met een aandacht naar wat er is.  In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer er een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om te kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt. Dit vraagt actieve beoefening. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, onze gedachten nemen ons maar vaak genoeg weg van het hier en nu.

Mindfulnessmeditatie en Yoga
Bundelt biedt tijdens deze retraitedagen mindful- en mettameditatie gericht op compassie aan. We wisselen meditaties op de adem af met zitmeditaties,  bodyscan en liggende- en staande mindful yoga. We wandelen uiteraard ook in de bosrijke omgeving van Elswout en hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Programma
10:00 – 10:15 | Kennismaking en start van de dag
10:15 – 12:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
12:30 – 13:30 | Stilte lunch en vrije tijd
13:30 – 14:00 | Mindfulness thema
14:00 – 14:30 | Mindfulness – meditatie beoefening
14:30 – 15:10 | Mindfulness boswandeling in stilte of op eigen gelegenheid
15:10 – 15:30 | Koffie, thee en vrije tijd
15:30 – 17:00 | Mindfulness – (interpersoonlijke) meditatie beoefening

Praktisch
De dag is geschikt voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg. Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee gezien we onze schoenen uitdoen. Misschien vind je het fijn een flesje water bij je te hebben?

Een deelnemer zei:
“Ik heb genoten van een heerlijke mindful retraite dag. In stilte en met aandacht bij mezelf te zijn; op een prachtige locatie, een heerlijke lunch en onder de liefdevolle en vakkundige leiding van Jolien Posthumus. Ik kan het iedereen aanraden.”

Jolien Posthumus is mindfulnesstrainer MBSR en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut. Jolien is erkend en categorie 1 geregistreerd mindfulnesstrainer bij beroepsvereniging VMBN . April 2020 verschijnt haar boek Mindfulness in het veld van aandacht. “Ik zet mij in voor de integratie van Mindfulness in onze samenleving en het mogen trainen van Mindfulness is voor mij een grote eer en een nog groter plezier”. 

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen, Haarlem

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto of fiets te parkeren (op de daarvoor bestemde plekken). De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Voorzijde van het pand

De trainingsruimte

De trainingsruimte

De privétuin van de locatie

Stilte

Vegetarische lunch

Gezonde snack

Gezonde snack

Bekijk ook de andere retraites van bundelt

mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining is een praktische training. Je krijgt inzichten in je automatische patronen en leert een andere manier van omgaan met lastige momenten en gedachten.

Meer informatie

Individuele mindfulness

Soms heeft een individueel traject de voorkeur. Voor het iMBCT-traject gaan we kijken welke mogelijkheden jij hebt en maken een programma op maat.

Meer informatie

mindful stiltedag

Je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training en op professionele wijze de stilte in geleid wordt in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Kennemerland.

Meer informatie

Mindful Retraite Weekend

In drie dagen gaan we aan de slag met diverse mindfulness oefeningen, mindful yoga, meditatietechnieken en wandelingen door de prachtige Ermelose bos en heide.

Meer informatie