De kleine dingen? De kleine momenten? Deze zijn niet zo klein...

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness training Haarlem

Komende mindfulness trainingen:

Investering: € 395,00 (incl. btw)
Acht gezamenlijke sessies, de verdiepingsbijeenkomst, geluidsfiles en een werkmap met o.a. de behandelde theorie en het overzicht van de oefeningen.

De zorgverzekeraar vergoed vaak een groot deel van de kosten. Je kunt zelf informeren naar de voorwaarden. Meer lees je ook op Zorgwijzer.

Zou je anders om willen gaan met lastige gedachten die je hoofd laten piekeren?
Zou je je vermogen om met aandacht aanwezig te zijn bij fijne momenten willen vergroten? Zou je je stressprikkels eerder op willen vangen? Zou je jezelf minder vaak voorbij willen rennen? Zou je anders willen leren omgaan met lichamelijke en of spanning gerelateerde klachten als moeheid, pijn en slecht slapen? Dan zou de mindfulness training van Bundelt iets voor jou kunnen zijn.

Mindfulness staat voor een kwaliteit van aandacht.
Het is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot, van in de waan van de dag leven. In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om van een afstand te kunnen kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt. Dit is nog zo makkelijk niet, dit vraagt beoefening. Deze mindfulness training biedt jouw gelegenheid deze vaardigheid eigen te maken terwijl je gedurende het hele traject op deskundige professionele wijze begeleid wordt.

Mindfulness, aandacht trainen is geen quick-fix, het vraagt actieve beoefening.
Mindfulness is geen (praat-)therapie maar een aandachtstraining: je leert door te doen en je ontwikkelt aandacht als vaardigheid door herhaling. Door de groepssetting ervaren we gedeelde menselijkheid, hoe jong of oud je ook bent, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet of waar je ook in gelooft. Je leert een nieuwe manier van omgaan met oude patronen. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en je kunt beter je grenzen bewaken. De tools die je leert dragen de rest van je leven bij aan minder stress en meer plezier in het alledaagse leven.

Mindfulness is bewezen effectief (evidence based)
Mindfulness is een protocollaire training die bestaat uit acht sessies van tweeënhalf uur, een verdiepingsmiddag en thuisbeoefening. Wekelijks doen we verschillende oefeningen en bespreken we thema`s grenzen leren kennen, gedachten zijn geen feiten en hoe anders om te gaan met stressvolle momenten. De training die Jon Kabat-Zinn ruim 40 jaar geleden ontwikkelde is Evidence Based. Wetenschappelijke onderzoeken blijven uitwijzen dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. Het verstevigt veerkracht; zowel in het omgaan met kleine, als in het omgaan met grote uitdagingen van het leven.

Begeleiding
Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus is hoogste graad (categorie 1) geregistreerd bij beroepsvereniging de VMBN en geregistreerd Mindfulness Professional bij de VVM. Naast mindfulness trainer MBSR/MBCT is zij trainer en Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapy (iMBCT). De trainingen vinden plaats in het Poortgebouw van Elswout dat gemakkelijk te bereiken voor iedereen uit Overveen, Haarlem, Aerdenhout en Bloemendaal. Het Poortgebouw is ruime en schoon en we werken in kleine groepen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Hierna word je uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek. Zo bekijken samen of de training (op dit moment) bij je past. Uiteraard worden de covid maatregelen in acht genomen.

Jolien Posthumus Mindfulness Professional

Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT en Trainer Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapy. Trainer Jolien Posthumus is erkend Mindfulness Professional. Gezien haar categorie 1 geregistreerd trainerschap bij beroepsvereniging VMBN is vergoeding door de zorgverzekeraar is vaak mogelijk. Daarnaast is Jolien werkzaam als producent op gebied van cultuur & welzijn. April 2020 verscheen haar boek Mindfulness in het veld van aandacht.

Marten vertelt:

Ik heb in 2016 de achtweekse mindfulness training bij Jolien gevolgd en ik ben hier heel enthousiast over. De training heeft mij veel geleerd over het opmerken van mijn emoties en gedachten en dat het oké is om af en toe naar je pijn/ongemak toe te bewegen om ook deze de ruimte te geven.

Jolien creëerde veiligheid in de groep. Ze geeft de training met hart en ziel en dat is voelbaar in alles!

Testimonial Marten, 63 jaar, zakelijke directeur culturele sector
Marten, 63 jaar, zakelijke directeur culturele sector
Deelnemer achtweekse Mindfulnesstraining

Asha vertelt:

Deelnemen aan deze training heeft mij laten inzien hoe waardevol zelfzorg is, hoofdzakelijk (en enkel) door jezelf aandacht te schenken. Door deze inzichten en vaardigheden lukt het mij om beter in het moment te leven en zelf invloed te hebben op mijn gedachten- en gevoelswereld.

Jolien is een heel fijne trainer die vanuit oprechte aandacht en rust de ander in zijn/haar waarde laat. Jolien weet wat ze doet en dat is een heel prettige ervaring!

Testimonial Asha, 25 jaar, interim HRM
Asha, 25 jaar, interim HRM
Deelnemer achtweekse Mindfulnesstraining
Skip to content