Mindfulness

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger en je piekert minder.

Mindfulness leert je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

De Mindfulness Based trainingen en programma’s van Jolien zijn geschikt voor iedereen, hoe jong of oud je ook bent, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet of waar je ook in gelooft. Iedereen kan ervan profiteren.

Je vindt hier diverse trainingen, programma’s en events op de vaste praktijklocatie en op diverse locaties in Haarlem. Jolien Posthumus is aangesloten bij psychologie- en psychotherapiepraktijk PVKO Haarlem en is trainer bij het trainings- en opleidingsinstituut Centrum voor mindfulness in Haarlem. Zij is mede-eigenaar van Mindful Fundament en ontwikkelt Mindfulness Based programma’s i.s.m. culturele en zorginstellingen.

Mindfulness based Educatie& Inquiry, Deep Democracy, de 5 manieren naar welzijn en wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie zijn de sleutel tot haar professionele praktijk.