2021/22 | Programma Mindfulness, Health & Wellbeing Van Gogh Museum

Voor het Van Gogh Museum ontwikkel ik een Mindfulness Based Health & Wellbeing programma gericht op kunst en ons mentale welzijn.

‘Vroeger wist ik wel dat je je armen en benen kon breken en dat dat dan later weer kon herstellen, maar ik wist niet dat je geestelijk gebroken kon worden en dat dat nadien ook herstelde.’ Vincent van Gogh, brief 743)

WELZIJN MET VINCENT
Het Van Gogh Museum wil de kunst en het leven van Vincent van Gogh toegankelijk maken voor een divers publiek. De geestesziekte van Van Gogh is een belangrijk onderdeel van zijn verhaal en het is tijd dat we er opener over spreken! Samen met gezondheidsprofessional ontwikkelen we een ‘mental health programma’ voor jongvolwassenen en waarmee we een positieve bijdrage willen leveren aan hun welzijn. Met Vincent als uitgangspunt willen we de dialoog bevorderen, creatieve tools bieden en diversiteit omarmen.

CENTRAAL IN HET MINDFULNESS BASED PROGRAMMA & VIDEO’S
– Het inspirerende levensverhaal van Vincent
– Trauma Informed
– Interpersoonlijke mindfulness
– Mindfulness Based Dialogue, Listening & Enquiry

DOEL
Het Van Gogh Museum wil het verhaal van de kunstenaar en de mens  Vincent van Gogh toegankelijk maken. Hiermee doorbreken zij de mythe ‘gek en geniaal’ rondom Vincent en meer algemeen de taboes en vooroordelen rond mentale gezondheid.

SPOEDIG MEER INFORMATIE!

Projectleiders: Ann Blokland en Sarah Broekhoven
Programmaontwikkeling: Jolien Posthumus