Producent in de culturele- en welzijnssector én mindfulnesstrainer


Producent Jolien Posthumus

Een paar jaar geleden hakte ik de knoop definitief door; ik werd én producent in de culturele- en welzijnssector én mindfulnesstrainer. Het werd mij in de jaren ervoor sterk afgeraden, potentiële opdrachtgevers zouden geen flauw idee hebben wat ik nu te bieden heb en me niet weten te vinden. Na een hoop wikken en wegen heb de keuze gemaakt deze vakgebieden toch te bundelen. Maar neem de tegenargumenten nog altijd als wijze raadgever mee. Zo ben ik mij ervan bewust mijn missie en doelstelling zo goed mogelijk te blijven duiden.

Sinds de start van bundelt in januari 2017 heeft het zich ontwikkeld zoals ik niet had durven dromen. Zo mocht ik een bijdrage leveren aan producties voor het Van Gogh Museum, Natuurmonumenten en de Zilveren Camera. Daarnaast ben ik aangesloten bij psychologenpraktijk in het Poortgebouw Elswout waar ik als trainer Mindfulness Based Programma’s bied. De achtweekse mindfulness training Haarlem, Individuele mindfulness Haarlem en de Mindful Stiltedagen Haarlem zijn gebundeld op één prachtige locatie. Daarnaast geef ik lezingen en geleid ik retraites en meditatiesessies in Nederland en Vlaanderen. Het is bijzonder dat de 2 professies elkaar vonden tijdens de International Conference on Mindfulness 2018, de productie Mindfulness & Racisme en de mindfulnessberoepsvereniging VMBN.

Al een paar jaren loop ik warm voor Mindfulness in het Museum – de wereld van cultuur en erfgoed die van welzijn raakt. In 2020 initieerde in een productie Mindfulness in het Museum in het Teylers Museum om hier met experts uit gerelateerde werkveld over in gesprek te gaan. In 2020 werd ik benaderd door Daphne Veendorp, student aan de Reinwardt Academie. Zij schreef haar afstudeerscriptie over dit thema en ik had het genoegen als sparringspartner vele gesprekken met haar te voeren. Het was mij een eer als spreker door de Reinwardt Academie genodigd te worden voor de lezing Woke&Well en een hoorcollege te geven vanuit Stedelijk Museum Alkmaar aan de studenten Erfgoed professionals. More to come!

Ik zoek graag de samenwerking op en kom graag in contact!

Jolien Posthumus (eigenaar Bundelt) is hoogste graad trainer Mindfulness Based Programs en Producent in de culturele- en welzijnssector. Haar passie ligt bij het bundelen van cultuur, welzijn, inclusie en superdiversiteit. Afgelopen april verscheen haar bundel ‘Mindfulness in het veld van aandacht‘.

Productie In Gesprek | Mindfulness in het Museum

lees verder

Hoorcollege Reinwardt Academie | Mindfulness in het Museum

Lezing Reinwardt Academie | Erfgoedarena Woke & Wel

lees meer
Deel

Skip to content