Productieleider Sahara Sessions in Paradiso

Jolien Posthumus is productieleider van de eerste editie Sahara Sessions in cultuurpaleis Paradiso 

Werkzaamheden Bundelt:

  • Opstellen van een time table en uitzetten naar betrokken partijen
    (ondersteunen bij het ) inplannen van repetities
  • Contactpersoon voor Paradiso omtrent de rider en AV benodigdheden en catering
  • Opstellen van het draaiboek voor alle betrokken partijen
  • Voortouw nemen in de briefing en productionele doorloop
  • Algehele coördinatie als productieleider tijdens de dag & avond 4 september
  • Sparringspartner voor Samira en PR
Woensdag 4 September in Paradiso
Deuren open 19:30Start 20:00

Get ready voor de eerste Sahara Sessions in Nederland: een zinderende concertavond waar de Sahara Blues centraal staat. De Amsterdamse band met Marokkaanse roots Samira’s Blues nodigt de master musician en griot Ebou Gaye Mada en zijn band Boka de Banjul uit. Samen zorgt het gezelschap voor een bijzondere avond in Paradiso. Bismillah!

Samira’s Blues

Samira’s Blues is ontstaan tijdens eindeloze muzikale ontmoetingen in de Marokkaanse Sahara. Hier is de oorsprong van de blues duidelijk te voelen. Die begint al in Noord Afrika, en strekt zich uit tot de rest van het continent. In Nederland wijdt Samira Dainan bevlogen muzikanten in om haar bezielde blues te spelen. Gitarist Bas Gaakeer, bassist Hassan Aït-Moumad en percussionist Karim Darwish vormen met haar het kloppend hart van de band. Samira’s Blues was voorprogramma voor Tuareg-rockers Tamikrest in Grounds – Rotterdam & PAARD – Den Haag. Sinds hun eigen EP release in Paradiso eind 2018 verovert hun spirituele ‘desert blues’ het publiek van Amsterdam tot in de Sahel.

 

Boka de Banjul

De band Boka de Banjul is een krachtcentrale van positieve energie, onder leiding van de Gambiaanse griot Ebou Gaye Mada. Dit collectief van bandleden met diverse muzikale en culturele achtergronden brengt de Mbalax gemixt met stijlen zoals Afrobeat, reggae, rock en jazz. In de lente van 2018 werd debuutalbum Lu Jot Yomb uitgebracht op het Brits/Nederlandse label Mink Records. Lu Jot Yomb betekent ‘alles heeft zijn tijd’ in Wolof, een taal die gesproken wordt in de West-Afrikaanse landen Gambia, Senegal en Mauritanië. Het album is via deze website te beluisteren.