Spreker, lezing of workshop

Inhoud 
Tijdens een lezing, hoorcollege of workshop combineer ik oefeningen uit de mindfulnesstraining, interpersoonlijke mindfulness, Deep Democracy en contemplatie-meditatie & reflectie met neuro-wetenschappelijke inzichten. Deze kan ook specifiek gericht worden op cultuur, diversiteit of de museale sector.


Investering

De definitieve investering is afhankelijk van de duur, setting en gewenst maatwerk. Na afloop ontvangen alle deelnemers is er een (digitale) hand-out en mediatheek van Bundelt om verder kennis te maken met mindfulness.

Jolien Posthumus zet zich in voor de integratie van mindfulness in onze samenleving, door het geven van mindfulnesstrainingen en het produceren van relevante congressen, symposia, (video-)campagnes en meer. Haar passie ligt bij het bundelen van cultuur, welzijn, inclusie en diversiteit. Jolien is beschikbaar voor gastcolleges, lezingen en workshops.

Mindfulness cultiveert menselijke vaardigheden 
Mindfulness training waarin we de bereidheid èn de vaardigheid cultiveren om bij elke situatie en elke ervaring aanwezig te zijn met gelijkwaardigheid, open interesse. Je cultiveert uit automatische partonen te stappen, geduld, niet-oordelen, nieuwsgierigheid en het vermogen ervaringen gelijkwaardigheid te benaderen. Ook ervaren we gedeelde menselijkheid, common humanity, hoe jong of oud je ook bent, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet of waar je ook in gelooft.

Mindfulness en welzijn
Mindfulness-Based Programs zijn gebaseerd op een samenkomen van contemplatieve tradities met wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, neurowetenschap, geneeskunde en onderwijs. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat het trainen van mindfulness bijdraagt aan kwaliteit van leven, stressweerbaarheid en balans. Het verstevigt veerkracht; zowel in het omgaan met kleine, als in het omgaan met grote uitdagingen van het leven. Mindfulness heeft positief effect op onze lichamelijke- en mentale welzijn.

Deep Democracy, Diversiteit en Inclusie
In mindfulness faciliteer je adequaat een individueel proces in een groepssetting, bij Deep Democracy die van een groepsproces in een groepssetting. Deep Democracy gericht op gelijkwaardigheid, transparantie en streven naar consent in de besluitvorming in groepen. Diversiteit gaat over de mix van zichtbare en onzichtbare verschillen. Inclusie gaat over hoe we met deze mix omgaan. Wie waaraan mag meedoen, wie waarover mag meepraten en wie wat mag meebeslissen. En wat doet dat met de groep en met ons als individu? In al mijn aanbod meen ik de methode van Deep Democracy en diverse tools, technieken en gespreksvormen mee om zowel een individueel als groepsproces aan te zetten!

Lezing, hoorcollege of workshop
Mindfulness biedt ons een ander perspectief en nodigen uit buiten eigen kaders en gebaande paden te stappen. Ze raken, roeren en nodigen uit tot zelfonderzoek, creativiteit en reflectie. Ze werken stress verlagend, bevorderden zelfontwikkeling en helpt ons anders tot angst, negatieve emoties en gedachten te verhouden. Ik verzorg een lezing, hoorcollege of workshop op maat gemaakt en toegepast op de thema’s die binnen jullie groep, team of organisatie spelen. Vraag meer informatie of een offerte aan!

In de Nieuwe Kerk bij 'Het leven van Boeddha'

Lees verder
Skip to content