Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful stiltedag

Duur:

1 dag | 10:00 – 17:00 uur

Kosten:
EUR 85,00

Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:
Gebruik van matje en meditatiekussen op locatie
Vegetarische lunch verzorgt door cateraar BiHealthy
Koffie/thee en (gezonde) snacks
Begeleiding door categorie 1 Mindfulness VMBN trainer

Locatie:
Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren tijdens de Mindful Stiltedag.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Leren en blijven oefenen
Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houd je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

Mindfulness- en mettameditatie
Bundelt biedt tijdens deze stiltedagen Mindful-, (inzichtmeditatie) en mettameditatie uit andere contemplatieve tradities gericht op compassie aan. Deze meditaties zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness meditatie, in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga. We wandelen uiteraard ook in de bosrijke omgeving van Elswout en hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Deelnemers van de stiltedag op zondag 10 mei 2020 ontvangen èènmaling een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat april 2020 verschijnt.

Voor wie
Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg.

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

Bereikbaarheid

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

De praktijk is gevestigd in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto of fiets te parkeren (op de daarvoor bestemde plekken). De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Bekijk ook de andere retraites van bundelt

Mindful Meditatie

Mediteren is niet anders dan luisteren. In gesprek gaan met jezelf. Communiceren. Een band met jezelf opbouwen. Aandachtig en zonder oordeel aanwezig zijn. Vriendschap sluiten.

Meer informatie

mindful retraite dag

Tijdens deze Mindful Retraite Dag wordt je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een hele dag Mindfulness ervaren en beoefenen.

Meer informatie

Mindful Retraite Weekend

Voor Lighthouse Works begeleidt Jolien Mindful Retraite Weekenden op het gebied van Mindfulness voor beginners en gevorderden. In drie dagen gaan we aan de slag met diverse oefeningen, meditatietechnieken en wandelingen door het bos.

Meer informatie

mindful in marokko

De woestijn in Marokko is de ideale omgeving om die broodnodige pas op de plaats te maken en rustig de tijd te nemen voor jezelf. Om te onderzoeken en te ontmoeten. Om jezelf te verbinden, met de wereld binnen en buiten.

Meer informatie