Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ram Das

Mindful stiltedag

Mindful Stiltedag

Voor wie
Voor iedereen die nieuwsgierig naar meditatie uit de Mindfulnesstraining , de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg.

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

Ben je nieuwsgierig naar meditatie uit de Mindfulnesstraining? Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Leren en blijven oefenen
Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houdt je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

Mindfulness- en mettameditatie
Bundelt biedt tijdens deze stiltedagen Mindful-, (inzichtmeditatie) en mettameditatie uit andere contemplatieve tradities gericht op compassie aan. Deze meditaties zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness meditatie, in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga.

Begeleiding
Jolien Posthumus haalde ruim 12 jaar geleden behaalde haar Advanced Certificate BodyBalance (yoga, pilates en tai-chi) en is zich gaan verdiepen en gericht bijscholen op het gebied van bewustwording, psycholigie en mindfulness. Als gecertificeerd Mindfulnesstrainer is zij onderlegd in het begeleiden van mindfulnessmeditatie (inzichtmeditatie) en mettameditatie vanuit andere contemplatieve tradities zoals: mindfulness-yoga, lichaamsverkennende meditatie loopmeditatie, zitmeditatie. Zij verdiept haar eigen meditatieoefening en trainerschap door het volgen van retraites, trainingen, supervisies, intervisies en het lezen van (vak-)literatuur volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness. Naast achtweekse Mindfulnesstrainingen begeleidt zij regelmatig stiltedagen van 4 of 8 uur en Meditatie Clinics. De heldere, warme en praktische aanpak is wat Jolien kenmerkt.

LIDMAATSCHAP VMBN

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT en aangesloten bij beroepsvereniging VMBN categorie 1. De VMBN waarborgt en bewaakt de samenhang, kwaliteit en ontwikkeling van MBSR en MBCT in Nederland.

Lees hier meer over het VMBN