Vergoeding Mindfulnesstraining 2021


Vergoeding Mindfulnesstraining 2021

In het dagelijkse leven gaan veel zaken op de automatische piloot waardoor sommige zaken maar voor de helft of minder worden ervaren. Mindfulness kan in dat geval het antwoord zijn. Het is een vaardigheid die zich kan ontwikkelen in iemand. Hier is echter wel oefening voor nodig.

Een mindfulnesstraining kan behulpzaam zijn wanneer je:

  • vaak het gevoel hebt geleefd te worden door je dagprogramma
  • in een druk leven beter moeilijk overeind blijft
  • meer momenten wilt vinden van genieten, rust en inkeer/stilte
  • minder met gedachten bezig wilt zijn (piekeren)
  • lichamelijk last ervaart door spanning of stress
  • omgaan met moeilijke emoties lastig vindt

Daarom zijn er verschillende trainers/therapeuten die een mindfulnesstraining aanbieden. Dit kan individueel en/of in groepsverband, bijvoorbeeld via een 8-weekse training. Iemand kan een mindfulness training starten om verschillende redenen, bijvoorbeeld om meer rust te ervaren, minder te ergeren, beter om te kunnen gaan met stress, de concentratie te verhogen of gewoon om meer te kunnen genieten. Daarmee kunnen ook bepaalde psychosociale problemen aangepakt worden, bijvoorbeeld als er sprake is van depressieve gevoelens, angst of slapeloosheid. Ook bij een burn-out kan mindfulness zijn vruchten afwerpen.

Categorie 1 mindfulnesstrainer Jolien Posthumus is aangesloten bij het beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers Nederlands VMBN. De trainingen van Bundelt voldoen daarmee aan de kwaliteits-eisen die zorgverzekeraars stellen wanneer zij vergoedingsvoorwaarden bieden. Neem altijd nog zelf contact op met je zorgverzekeraar.

De trainingen van Bundelt worden vergoedt als volgt:

Vanaf 2021
Vergoedingsoverzicht voor 2020

Vanaf 2020
Vergoedingsoverzicht voor 2020

Vanaf 2019
Vergoedingsoverzicht voor 2019

Vanaf 2018
Vergoedingsoverzicht voor 2018

Vanaf 2017
Vergoedingsoverzicht voor 2017

Andere mogelijke routes:

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een potje preventie, een ziekteverzuimpotje en /of een potje persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via Arbeidsintegratie
De Amersfoortse vergoed in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Deel

Skip to content