Waarom kiezen voor een event manager?


Waarom kiezen voor een event manager?

Van creatief concept tot een succesvol event.
Aan een succesvol event gaat een gestructureerde voorbereiding vooraf. Het opstellen van draaiboeken en productiebesprekingen, het opvragen van offertes en inkopen van diverse leveranciers en het opstellen van plattegronden van een locatie. Het plannen en managen van een event overlaten aan een professional zorgt voor een goede logistieke planning en crisismanagement tijdens het event, een haalbare programmering op gebied van veiligheid + geluidsnormen en de belangen van verschillende samenwerkende partijen goed verloopt.

Een coördinator die jou ontzorgt
Er zijn diverse zaken die je over het hoofd kan zien bij de organisatie, kleine dingetjes te zijn waar je tegenaan loopt, waar je van tevoren niet aan hebt gedacht en dat kan veel vertraging en stress opleveren. Een event manager is een zeer ervaren coördinator die weet waarop te letten, de klappen van de zweep kent, zorgt dat alle deadlines behaald worden en zorgt dat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt en wanneer. Een event manager is niet alleen op de hoogte van de laatste trends en maar ook op gebied van wet- en regelgeving omtrent veiligheid. Weet dus van de hoed en de rand wat er in eventruimte wel en niet toegestaan is en kan direct een passend alternatief bieden. Wanneer je een event manager inhuurt kun jij zelf de focus houden op jouw corebusiness, zelf genieten tijdens het event en met genodigden spreken.

    Wat ik als event manager voor jou uit handen neem:

  • Het opstellen van projectplan, budgettering en draaiboeken
  • Beheren van de projectagenda en monitoren van de timeline
  • Het leiden van een productie bespreking met klant en leveranciers
  • Alle lijnen uitzetten en de todo’s overdragen aan de uitvoerende afdelingen
  • Sparringspartner voor verschillende partijen
  • De lasten van het opbouwen en afbreken van de locatie overnemen
  • Tijdens het event zorg ik dat ervoor dat alles (volgens afspraak) uitgevoerd wordt

Waarom ik de geschikte event manager ben voor jouw event

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Ervoor zorgen dat het creatief concept wordt ontwikkeld en uitgevoerd tot een succesvol evenement. Een project periode knallen grenzen verleggen en nét dat stapje extra. Met elkaar creëren. Geroerd zijn door het eindproduct. Event management is een vak, en wat voor één als je het mij vraagt!

Mijn expertise ligt bij events in de culturele en duurzame sector die ik heb mogen opbouwen in de samenwerking met o.a. het Van Gogh Museum, BART// event creation, Dance4Life Nederland, International Conference on Mindfulness, Natuurmonumenten en Paradiso. Hierdoor heb ik een groot en relevant netwerk opgebouwd met andere experts om co-creatieve producties te volbrengen.

Ik werk als freelance/interim producent voor bedrijven en non-profit organisaties maar ook als voor andere eventbureaus, congres organisaties, evenementen locaties, cateraars en festival organisatoren. Event variëren van symposia, congressen, lezingen, openingen van tentoonstellingen, diners, boek en -productpresentaties, charity events, brand activation, joint promotions en festivals.

Wat kan ik voor jou betekenen? Ik kom graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Producent Jolien posthumus haarlem
Producent Jolien posthumus haarlem
Producent Jolien posthumus haarlem

Wat anderen zeggen

Deel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Skip to content